Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Livonia'' regbisti Baltijas ''Top'' līgas pusfināla pirmajā spēlē beigās tomēr zaudē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

''Livonia'' regbisti Baltijas ''Top'' līgas pusfināla pirmajā spēlē beigās tomēr zaudē
Foto: Juris Bērziņš-Soms.

Baltijas "Top" līgas pusfināla sēriju ar spēli izbraukumā pret Kauņas “Ažuolas” sākuši “Garkalne/Livonia” kluba regbisti, piekāpjoties lietuviešiem tikai pašās spēles beigās ar rezultātu 26:36.

Pusfināla pirmās spēles sākums livoniešiem nesolīja neko labu – jau pirmajās piecās minūtēs mājinieki “Ažuolas” regbisti veica divus piezemējumus un, lai arī netrāpīja abus realizācijas sitienus, ātri bija iekrājuši desmit punktu pārsvaru. Līdz puslaika vidum ar diviem precīziem soda sitieniem viesi gan starpību samazināja līdz 10:6, taču lietuvieši veica vēl divus piezemējumus un panāca jau 24:6 savā labā. Pirmā puslaika pašās beigās pirmais piezemējums izdevās arī “Livonia” regbistiem – 24:13.

Spēles turpinājums bija daudz sekmīgāks "Livonia/Garkalne" Otrā puslaika sākumā Latvijas komanda realizēja vēl divus soda sitienus, bet vēlāk ar piezemējumu un realizācijas sitienu izvirzījās vadībā 26:24. Tomēr nākamo 15 minūšu laikā laukuma saimnieki divas reizes ienesa bumbu ieskaites laukumā un nosargāja uzvaru aizraujošā cīņā – 36:26.

Svētdien Baldones stadionā bija paredzēta Baltijas "Top" līgas pusfināla pirmā spēle turnīrā par 5.-8.vietu – “Miesnieki/Ķekava” pret regbija klubu “Šiauliai”. Taču, kā liecina turnīra rīkotāju publicētā informācija, svētdien kļuva zināms, ka vienam no Lietuvas komandas regbistiem konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, un spēle diemžēl tika atcelta. Pāra uzvarētāji acīmredzot tiks noskaidroti vienā mačā, kas ir paredzēts 18.septembrī Šauļos.

Izmanotie resursi:
Rīgas apriņķa portāls