Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Izlases regbists Valdavs: "Jau sākumā ticēju, ka varam uzvarēt 2. divīzijā"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Izlases regbists Valdavs: "Jau sākumā ticēju, ka varam uzvarēt 2. divīzijā"
Latvijas regbija7 izlase. Foto: Juris Bērziņš Soms.

Pēc Latvijas vīriešu regbija-7 izlases panākumu, izcīnot uzvaru Eiropas pēc spēka otrās jeb "Trophy" divīzijas otrajā posmā, kas norisinājās Budapeštā, daži izteicās, ka ko tādu nebija gaidījuši, bet Vigo Valdavs uzsvēra, ka jau sākumā ticējis šādam panākumam.

Apakšgrupu turnīrā sestdien Latvijas izlase, kuras rindās lielāko daļu veidoja “Livonia” un “Miesnieki” regbisti, cīnījās neizšķirti 12:12 ar Poliju, ar 31:21 uzvarēja Bulgāriju un ar 17:21 zaudēja Ukrainai. Svētdien ceturtdaļfinālā ar 24:12 tika pārspēta Izraēla, pusfinālā ar 26:14 uzvarēta Horvātija un finālā Latvijas izlase ar livoniešiem sastāvā ar 29:17 guva virsroku pār Ukrainu. Divu posmu summā Latvija, kas pirmajā posmā bija sestā, ieņēma ceturto vietu 12 izlašu konkurencē, bet uzvaru izcīnīja Ukraina. Līdz otrajai vietai un iekļūšanai augstākā divīzijā pietrūka nieka divu punktu.

Reinis Pepa uzslavē trenera Žana Baptista Bruzuljē ieguldījumu, atzīstot, ka nebija gaidījis, ka varēs uzvarēt posmā. “Neticējām, ka varēsim tik labi nospēlēt un uzvarēt. Sagatavošanās process bija ļoti labs. Treniņos pamatīgi darbojāmies un svīdām. Treneris īpašā veidā to visu pasniedza, spējot mūs arī riktīgi saliedēt. Tas viss arī ir šī panākuma atslēga. Nenoliedzami, šī uzvara ir liels trenera nopelns.”

Pepa norāda, ka pirms fināla ticējuši uzvarai. “Ukraina bija spēcīgākā komanda. Jau grupas spēlēs bijām vadībā pret viņiem, tikai pēdējās sekundēs ielaidām piezemējumu un zaudējām. Finālā pret ukraiņiem zinājām, ko varam izdarīt un ka varam uzvarēt. Viss gāja no rokas, esam priecīgi par panākumu. Vienīgi žēl, ka pirmajā posmā spēlē par 5. vietu pret Šveici tika izlaists pārsvars 19:0 un zaudēt, jo 5. vieta pirmajā posmā būtu devusi otro vietu kopvērtējumā un tikšanu augstākā divīzijā.”

“Livonia” spēlētājs Vigo Valdavs savukārt uzsver, ka jau sākumā ticējis, ka ir iespējams uzvarēt. “Jau sākumā ticēju, ka ir iespēja uzvarēt. Komandas, kas piedalās šajā divīzijā, viena stiprāka, cita vājāka, bet ir apspēlējamas. Ukraina ir līdere, bet nav nepārspējama. 2018. gadā apakšgrupā vinnējām ukraiņus.” Vigo arī uzslavē trenera ieguldījumu. “Mums bija ļoti labs treneris, izbijis profesionālais spēlētājs, kas spēlējis Velsas regbija 7 izlasē. Tiešām daudz deva treneris, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Raivis Gabranovs.”

Vigo norāda, ka bija pamatīgs treniņu process. “Sākumā treniņos ap 60 cilvēkiem, bet pēc tam kādi 30. Bija liela atlase, tāpēc bija jāiespringst, lai tiktu sastāvā. Nepārdzīvoju, ka pirmajā posmā nedabūjām 5. vietu, jo tad otrajā posmā pirms izšķirošajām spēlēm apziņa, ka varam tikt augstākā divīzijā, radītu papildu stresu. Ir labi, kā ir šobrīd. Aug laba jaunā maiņa. Ticu, ka viss notiks tā, kā tam ir jānotiek.”

Valērijs Runco izceļ trenera nozīmīgumu. “Mums ir foršs treneris. Viņš atnesa jaunu “kultūru” komandā, ka mēs viens otru motivējam. Tas bija galvenais. Var just trenera profesionalitāti. Pirms katras spēles bija analīze. Ar katru spēli arvien pārliecinošāk spēlējām, ticējām sev. Finālā pret Ukrainu nebija šaubu, ka varam uzvarēt, jo arī pirmajā spēlē pret viņiem labi nospēlējām, tikai uzvara pašās beigās izslīdēja no rokām.”

Izlases treneris Žans Baptists Bruzuljē uzslavēja spēlētāju un viņu ģimeņu ieguldījumu. “Spēlētāji ir ieguldījuši lielu darbu. Treniņu process nebija viegls, un tas prasa daudz laika. Paldies ar puišu ģimenēm par sapratni un atbalstu.” Bruzuljē norāda arī uz svarīgiem aspektiem. “Izdevās sakārtot pareizā virzienā puišu domāšanu un attieksmi. Izveidojām plānu, pie kāda turēties. Nostiprinājām ticību, ka varam labi nospēlēt. Svarīgi ir arī izbaudīt to visu. Spēlētāji ieguldīja apbrīnojamu atdevi. Esmu lepns par viņiem. Un paldies arī viņu ģimenēm,” pateicību izsaka izlases treneris, norādot, ka snieguma uzlabošanai ir vajadzīgs laiks, un drīzumā, ja šādi turpināsies, tad arī varēs iekļūt augstākā divīzijā.