Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Haskels nespēlēs sešus mēnešus

Juris Miņins
Juris Miņins

Haskels nespēlēs sešus mēnešus
Džeimss Haskels
Foto: AFP/Scanpix

Anglijas izlases un Londonas “Wasps” regbists Džeimss Haskels, pēc mačā ar Austrāliju gūtā kājas savainojuma, ir piekritis operācijai, kas nozīmē, ka bez regbija viņam būs jāpaliek aptuveni sešus mēnešus.

Savainojumu Anglijas izlases aizmugurējās līnijas uzbrucējs guva otrajā jūnija mačā pret Austrāliju, kad klibojot bija spiests pamest laukumu. Pēc padziļinātas izpētes, ārsti konstatēja, ka spēlētāja kājas lielais pirksts ir nopietni savainots un ir nepieciešama rekonstruējošā operācija, kas liegs Haskelam spēlēt vismaz sešus mēnešus.

Londonas “Wasps” komanda, kurā Haskels ir kapteinis, izteicās, ka, protams, viņiem ir žēl, ka vienības līderis ir savainots un viņu ārstu un treneru komanda darīs visu, lai Džeimss laukumā atgrieztos pēc iespējas ātrāk, taču tāpat viņi norādīja, ka no šīs situācijas mēģinās iegūt labumu, proti, viņi cer, ka pārējie aizmugurējās līnijas uzbrucēji progresēs savā sniegumā.

Džeimss Haskels ir bijis ne tikai Londonas kluba kapteinis, bet arī pildījis kapteiņa pienākumus Anglijas izlasē. Tāpat savas karjeras laikā viņš jau ir paspējis spēlēt kā Francijas Top 14 čempionātā, tā arī Super Rugby turnīrā un Japānas profesionālajā regbija čempionātā.

Anglijas izlasē Džeimss Haskels spēlē kopš 2007. gada un jau ir aizvadījis 70 mačus, kuru laikā guvis 20 punktus, t.i., četrus piezemējumus. Viņš ir arī piedalījies divos Pasaules kausos, 2011. un 2015. gados, kā arī pārstāvējis Angliju regbijā-7.

Kā arī…

- Kveids Kūpers ir paziņojis, ka pamet vienu no pasaulē bagātākajiem klubiem, Francijas Top 14 čempionātā spēlējošo Tulonu. Paredzams, ka 28 gadus vecais austrālietis atgriezīsies savās mājās, lai pārstāvētu Kvīnslendas “Reds”, kas spēlē Super Rugby turnīrā.

- Savukārt Tulonas komandas vadībai pašlaik ir citas problēmas, proti, viņi, lai arī nesen nomainīja galveno treneri, meklē jaunu komandas vadītāju un jau ceturtdien tiksies ar bijušo Anglijas izlases vadītāju Stjuartu Lankasteru.

- DĀR Super Rugby komanda “Lions”, kuri jau ir iekļuvuši izslēgšanas mačos, pirms izšķirošajām cīņām ir nolēmuši atpūtināt savus līderus, tāpēc uz maču pret Argentīnas “Jaguares” uz Buenosairesu tiks sūtīts tikpat kā jauniešu sastāvs.

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com