Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija "rati" jākaļ ziemā

Andrejs Siliņš

Regbija "rati" jākaļ ziemā
Foto: AFP/Scanpix

Ziema ir gadalaiks, kad regbija aktivitātes parasti noplok līdz minimumam vai pat nullei. Tomēr Latvijas izlases jaunā maiņa – juniori jeb U18 komanda – nesnauž. Viņi treneru Mārtiņa un Jura Straumes vadībā aktīvi gatavojas Eiropas čempionātam, kur izcīnīta vieta B divīzijā un tagad jādomā, kā šīs pozīcijas nosargāt.

B grupā kopā ar Latviju vēl spēlēs Polija, Ukraina, Nīderlande, Serbija, Šveice, Ungārija un Luksemburga. 31. martā Spānijas galvaspilsētā Madridē Latvijas jauno ovālās bumbas meistaru meistarību eksaminēs spēcīgā Polijas valstsvienība. Pēc tam otrajā spēlē, atkarībā no pirmā mača iznākuma, būs jāmērojas spēkiem ar Serbijas un Šveices pāra uzvarētājiem vai zaudētājiem. Visbeidzot Latvijas juniorus sagaidīs spēle par galīgo vietu B divīzijā.

Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume:

"Treniņus uzsākām 14. janvārī ar testiem. Pēc tam, 16. janvārī, pulcējāmies uz pirmo koptreniņu. Šodien, 12. februārī, jau aizvadījām testa spēli starp nosacīti pirmo un otro sastāvu, lai pārbaudītu treniņos apgūto. Rezultātam šādā mačā nebija nozīmes, jo tā bija treniņspēle, kurā mēs mainījām spēlētājus vietām abās komandās. Tomēr ar četriem piezemējumiem pret diviem pārāks bija pirmais virknējums. Mums vairāk vajadzētu treniņus uz lielā laukuma, kā šo spēli “Skonto” olimpiskajā centrā. Te jaunie regbisti gandrīz īstos “kaujas” apstākļos var pārbaudīt savas prasmes un iemaņas. Daudzi līdz šim ir spēlējuši “Touch” regbiju un tagad mēģina pāriet uz klasisko ovālo bumbu. Tas nav viegli, bet pēc treniņa uz lielā laukuma daudziem viss kļūst skaidrs. Patīkami, ka puišiem ir gan cīņasspars, gan gribasspēks. Īpaši šajā testa spēlē pārsteidza Edgars Lakstīgala no “Ežiem”. Kopumā uz spēli bija pulcējušies 35 spēlētāji. Tas ļauj mums treniņos uzturēt veselīgu konkurenci. Tagad labi iesāktais darbs jāturpina līdz pat marta beigām, kad dosimies uz Madridi."

Informāciju sagatavoja
Jānis Erenbergs
Latvijas Regbija federācijas
preses sekretārs

     [+] [-]

, 2012-02-13 11:04, pirms 12 gadiem
dzenājiet viņus kartīgi Straumes kungi:0