Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Izšķirošajā cīņā Latvijas kausā regbijā U16 "Livonia" piekāpjas Elejai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Izšķirošajā cīņā Latvijas kausā regbijā U16 "Livonia" piekāpjas Elejai
Foto: Jānis Ivanovskis

Pagājušajā nedēļas nogalē Baldones stadionā notikušajā Latvijas kausā regbijā U16 grupā par uzvaru līdzvērtīgi cīnījās trīs komandas, no kurām nedaudz sekmīgāka izrādījās Eleja JNSC, bet RK “Livonia/RRK” un “Eži” piecu komandu konkurencē tāpat kā Latvijas čempionāta noslēdzošajā posmā septembra beigās ieguva attiecīgi otro un trešo vietu. Vējainajos un dažkārt pat vētrainajos laika apstākļos komandas nenobijās un cīnījās par katru laukuma centimetru.

Pirms divām nedēļām Ozolnieku vidusskolas stadionā U16 grupai tikai aizvadīts noslēdzošais piektais posms Latvijas čempionātam regbijā, kur uzvarēja Eleja JNSC, bet RK “Livonia” ieguva otro vietu, vicečempionu titulu izcīnot arī kopvērtējumā. Šo abu komandu duelī par titulu Latvijas kausā iesaistījās arī RK “Eži”, ar kuriem livonieši ļoti līdzīgi cīnījās pirms divām nedēļām, uzvarot ar viena punkta starpību.

Arī šoreiz “Livonia/RRK” un “Ežu” savstarpējā cīņa bija ļoti līdzīga, beigās spēles rezultātam esot ar četru punktu starpību par labu vicečempioniem livoniešiem – 26:22. Tā kā “Eži” nospēlēja neizšķirti ar U16 Latvijas čempionu titulu ieguvējiem Elejas komandu, cīņa par uzvaru un godalgoto vietu sadali kļuva vēl aizraujošāka un interesantāka, jo pēdējā spēlē starp “Livoniu” un Eleju noskaidrojās ne tikai uzvarētājs, bet arī vietu izkārtojums trijniekā.

Uzvara šajā spēlē “Livonia/RRK”, kura bez ežu pieveikšanas bija izcīnījusi vēl divas citas pārliecinošas uzvaras, dotu titulu, un elejiešiem un ežiem sanāktu vienāds punktu skaits, tāpēc būtu jāskaita šo abu komandu spēles laikā gūtie punkti, lai noskaidrotu otrās vietas ieguvēju. Tomēr šī papldu punktu skaitīšana nebija nepieciešama, jo izšķirošajā spēlē starp “Livoniu” un Eleju ar 19:5 uzvaru izcīnīja un arī kausu ieguva elejieši. Līdz ar to livonieši tāpat kā Latvijas čempionātā ieņēma otro vietu, bet ežiem vēlreiz trešā vietu.

“Livonia” šajā turnīrā startēja ar divām komandām, proti, bija pieteikta arī “Livonia/Engure”, kurai sanāca veikt piezemējumu spēlē pret “Ežiem”, kur beigu rezultāts bija 7:41, taču ar mazāko rezultāta starpību 0:19 livonieši piekāpās Baldonei. Līdz ar to “Livonia” otrā komanda ieņēma piekto vietu. Ceturtā vieta ar vienu iegūtu uzvaru Baldones/ĶNSS jaunajiem regbistiem, kuri kausa ieguvējiem neļāva tik viegli sevi uzveikt, piekāpjoties Elejai ar 12:26.

Par labāko spēlētāju tika atzīts JNSC klubs Eleja spēlētājs Daniels Upmalis.

“Livonia/RRK” treneris Artūrs Baranovski pauda gandarījumu ar padoto parādīto sniegumu. “U16 puiši parādīja ļoti teicamu spēli pret visām komandām. Mazliet pietrūka spēka un izturības, lai tiktu līdz pirmajai vietai, bet jaunieši spēles zīmējumā tiešām pa šo gadu ir kārtīgi "pielikuši", tādēļ esmu gandarīts par viņu rezultātu.”