Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija pirmo reizi kļūst par regbija pasaules reitinga līderi

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija pirmo reizi kļūst par regbija pasaules reitinga līderi
Foto: AFP/Scanpix

Šodien publicētajā Starptautiskās regbija savienības ("World Rugby") Pasaules izlašu reitingā pirmo vietu ieņem Francija, kura šajā pozīcijā ir nonākusi pirmo reizi reitinga sastādīšanas vēsturē.

Pasaules regbijā katra nedēļa sākas ar "World Rugby" publicēto izlašu reitingu un šodien ir oficiāli fiksēts tas par ko tika runāts jau no sestdienas vakara, proti, pirmo reizi reitinga sastādīšanas vēsturē (kopš 2003. gada) par planētas spēcīgāko izlasi ir atzīta Francija.

Francūži sestdien ar 20:15 pārspēja Japānu, taču tas bija tikai viens no priekšvēstnešiem lielajam sasniegumam. Bez pašu padarītā darba francūžiem ir "jāpasakās" arī Velsas regbija izlases spēlētājiem, kuri ar 13:12 pārspēja līdzšinējos ranga līderus un esošos Pasaules kausa ieguvējus, Dienvidāfrikas Republikas valstsvienību.

DĀR šis zaudējums lika zaudēt uzreiz divas pozīcijas, bet Velsas izlase pakāpās par vienu vietu uz augšu un tagad atrodas astotajā pozīcijā.

Reitinga otrajā vietā ir iekārtojusies Īrija, kas arī aizvadītajā nedēļas nogalē tika pie vēsturiska panākuma, ar 23:12 pārspējot Jaunzēlandi, kas bija pirmais īru panākums pret "All Blacks" spēlējot pret viņiem uz viņu pašu zemes. Jaunzēlandiešiem šis zaudējums lika atkāpties no otrās uz ceturto vietu.

Piektajā vietā atrodas Anglija, kurai fiksēts vienas pozīcijas kāpums, bet vienas pozīcijas kritums fiksēts Austrālijai, kura piekāpās angļiem ar 17:25.

Latvijas izlase šajā nedēļā pozīciju nav mainījusi un vēl aizvien ieņem 63. pozīciju 109 izlašu konkurencē.

Ar visu izlašu pozīcijām var iepazīties te: "World Rugby" reitings 11.07.2022.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/