Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Urugvaja nosūta ASV uz pārspēlēm, regbija PK pirmo reizi bez Kanādas

Juris Miņins
Juris Miņins

Urugvaja nosūta ASV uz pārspēlēm, regbija PK pirmo reizi bez Kanādas
Čīles izlases spēlētājs priecājas par uzvaru, Foto:Zumapress.com/Scanpix

Urugvajas regbisti šodien savās mājās ar 34:15 pārspēja ASV un šis rezultāts viņiem garantēja uzvaru arī divu spēļu summā, kas nozīmē, ka "Ļos Teros" ir kļuvuši par pirmo Amerikas kvalifikācijas turnīra komandu, kas izcīnījusi tiesības spēlēt 2023. gada Pasaules kausā. Savukārt Čīle savās mājās pārspēja Kanādu (33:24), izslēdzot ziemeļamerikāņus no turpmākās cīņas.

Pirms nedēļas jau ziņojām, ka ASV un Urugvajas izlases ir sākušas izšķirošo cīņu par Amerikas kvalifikācijas zonas pirmo ceļazīmi uz 2023. gada Pasaules kausu regbijā. Pirmā spēle, kas norisinājās ASV, Kolorado štata Glendeilā, noslēdzās ar 19:16 par labu mājniekiem, taču minimālais pārsvars norādīja uz to, ka tāpat viss izšķirsies otrajā cīņā.

Šī cīņa šodien, Urugvajas galvaspilsētā Montevideo, arī notika un "Los Teros" jau atkal parādīja, ka viņi spēj demonstrēt ļoti saturīgu un rezultatīvu regbiju, pārspējot arī nomināli spēcīgākas izlases. Jāsaka, ka amerikāņiem šodien nebija lielu iespēju uzvarēt, jo urugvajieši jau no pirmajām minūtēm ņēma iniciatīvu savās rokās un pēc nospēlētas nepilnas stundas, jau bija vadībā ar 34:8, kas skaidri norādīja, ka jānotiek brīnumam, lai ASV jau šodien saņemtu biļeti uz Franciju.

ASV izlase septiņus punktus gan atguva, taču kopumā spēlēja ļoti nesavākti un bieži kļūdījās, ko laukuma saimnieki, spēlējot dinamisku regbiju, arī lieliski izmantoja. Spēle noslēdzās ar 34:15, bet daudz svarīgāk, ka divu maču summā kumulatīvais rezultāts bija 50:34, kas deva "Los Teros" vietu starp 2023. gada Pasaules kausa dalībvalstīm.

Tāpat šodien tika aizvadīta tā sauktā "zaudētāju zara", kurā spēlēja Amerikas zonu apakšgrupu, Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, otrās labākās komandas Kanāda un Čīle, atbildes cīņa.

Jāsaka, ka arī šajā pārī viss notika pēc teju identiska scenārija, jo vispirms Kanādieši savās mājās ar minimālu rezultāt (22:21) bija vinnējuši, bet šodien, spēlējot Valparaiso, laukuma saimnieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 33:24.

Tas nozīmē, ka 2023. gada finālturnīrs būs pirmais Pasaules kauss, kas notiks bez Kanādas izlases dalības.

Amerikas zonas kvalifikācijas turnīrs vēl nav noslēdzies, jo 2022. gada jūnijā tiks izspēlēta vēl viena ceļazīme uz Franciju par kuru jau ierastajā divu maču formātā cīnīsies ASV un Čīles valstsvienības. Šī pāra uzvarētāji saņems biļeti uz 2023. gada PK, bet zaudētāji tiks pie iespējas spēlēt "pēdējās cerības" turnīrā, kurā četras izlases, kurām vēl nebūs vietas PK dalībnieču pulkā, cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz turnīru.

2023. gada regbija PK dalībnieces

ReģionsKomandasKvalif.
ĀfrikaDĀR+1
AmerikaArgentīnaUrugvaja
+1
EiropaAnglija+2
Francija
Īrija
Itālija
Skotija
Velsa
ĀzijaJapāna(+1)
OkeānijaAustrālijaSamoa
Jaunzēlande(+1)
Fidži
Pasaule+1

Āzijas un Okeānijas reģions sadala vienu papildus vietu starp Āzijas čempionāta uzvarētājiem un Tongu. Zaudētājiem piešķir vietu "pēdējās cerības" turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/