Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Pēc fiasko PK kvalifikācijā Golds pamet ASV regbija izlasi

Juris Miņins
Juris Miņins

Pēc fiasko PK kvalifikācijā Golds pamet ASV regbija izlasi
ASV regbija izlase, Foto:AFP/Scanpix

ASV regbija savienība šodien ir informējusi, ka nacionālās komandas galvenais treneris Garijs Golds ir atkāpies no sava amata.

ASV regbija izlase nu ir palikusi bez galvenā trenera, jo vienības galvenais treneris Garijs Golds ir paziņojis, ka vairs neturpinās darbu ar "Ērgļiem". Iemesls šādam solim bija pavisam vienāršs – ASV regbisti nekvalificējās 2023. gada Pasaules kausam regbijā.

Jāsaka, ka šī nekvalificēšanās nebija, kā šādās situācijās ierasts, vienas neveiksmes rezultāts. ASV komandai bija trīs iespējas tikt pie ceļazīmes uz Franciju, kur arī pēc mazāk kā gada notiks regbija četrgades cikla svarīgākie mači, taču visās trīs reizēs viņi piekāpās saviem pretiniekiem. Vispirms tā bija Urugvaja (Amerikas čempionāta fināls), tad Čīle (Amerikas čempionāta pārspēles), bet vēlāk arī Portugāle (Pēdējās cerības turnīrs).

Līdz šai neveiksmei ASV regbija valstsvienība nebija piedalījusies tikai 1995. gada Pasaules kausa finālturnīrā. Toreiz viņi divu maču summā atzina Argentīnas pārākumu.

Savā paziņojumā ASV regbija savienība gan norādīja, ka DĀR speciālista vadībā izlase ir bijusi ļoti sekmīga un 2018. gadā arī sasniegusi 12. pozīciju Pasaules reitingā, kas vēl aizvien ir tās rekords (atkārtots 2019. gadā). Pašlaik komanda ir noslīdējusi uz 19. pozīciju.

Garijs Golds pie ASV izlases stūres stājās 2017. gadā un viņa vadībā "Ērgļi" aizvadīja 37 mačus, tajā skaitā četras spēles 2019. gada Pasaules kausa finālturnīrā, kas risinājās Japānā. Šajās spēlēs tika izcīnīts 21 panākums un ar 56.67% uzvarēto maču īpatsvaru Golds ir visu laiku veiksmīgākais ASV izlases vadītājs (starp tiem, kuri ir strādājuši vismaz trijās spēlēs).

Par iespējamajiem kandidātiem uz vakanto pozīciju pašlaik netiek runāts, jo, netiekot uz PK finālturnīru, amerikāņiem ir laiks rūpīgi izpētīt iespējamos kandidātus.

Atgādināsim, ka 2031. gadā Pasaules kauss regbijā norisināsies ASV.

Izmantotie resursi
https://eagles.rugby/