Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas vīru regbija-7 izlase finālā uzveic ukraiņus un triumfē Budapeštā

Emils Ozerinskis

Latvijas vīru regbija-7 izlase finālā uzveic ukraiņus un triumfē Budapeštā
Latvijas regbija-7 izlase. Foto: Magyar Rögbi Szövetség

LETA. Latvijas vīriešu regbija-7 izlase svētdien Budapeštā izcīnīja uzvaru Eiropas pēc spēka otrās jeb "Trophy" divīzijas otrajā posmā.

Apakšgrupu turnīrā Latvija sestdien cīnījās neizšķirti 12:12 ar Poliju, ar 31:21 uzvarēja Bulgāriju un ar 17:21 zaudēja Ungārijai. Svētdien ceturtdaļfinālā ar 24:12 tika pārspēta Izraēla, pusfinālā ar 26:14 uzvarēta Horvātija un finālā ar 29:17 gūta virsroka pār Ukrainu.

Finālspēlē ar piezemējumiem atzīmējās Elmārs Šefanovskis, Emīls Balodis, Dāvis Jansons, Vigo Valdavs un Agris Apkalns. Valdavam arī divi precīzi realizācijas sitieni.

Divu posmu summā Latvija, kas pirmajā posmā bija sestā, ieņēma ceturto vietu 12 izlašu konkurencē, bet uzvaru izcīnīja Ukraina.

Savukārt Latvijas sieviešu izlase apakšgrupā ar 22:10 pārspēja Izraēlu un ar 17:10 guva virsroku pār Norvēģiju, bet ar 5:27 atzina Turcijas pārākumu. Ceturtdaļfinālā ar 5:15 nācās piekāpties Gruzijai, nākamajā spēlē ar 12:20 tika zaudēts Dānijai, bet cīņā par septīto vietu latvietes ar 22:5 uzvarēja Austriju.

Pirmajā posmā Latvija bija piektā, bet divu turnīru vērtējumā latvietēm sestā vieta.

Latvijas vīriešu regbija-7 izlases sastāvs:

Toms Asejevs, Emīls Balodis, Dāvis Jansons, Juris Iesalnieks, Ričards Iesalnieks, Agris Apkalns (visi - "Miesnieki"), Elmārs Šefanovskis ("Baldone"), Valērijs Runco, Reinis Pepa, Ivo Kapiņš (visi - "Livonia"), Aleksis Eglītis ("Lāči/"Mūkusala"), Dāvids Židelis ("Mītava"); galvenais treneris Žans Batists Bruzuljē, fizioterapeits - Raivis Gabranovs, menedžeris - Kārlis Vents.

Latvijas sieviešu regbija-7 izlases sastāvs:

Zane Sirsniņa Kukaine, Lāsma Kronberga, Emija Verčinska, Liene Dumpe, Alise Limmane, Marta Puķīte, Hanna Neilande, Sandra Lihovida (visas - "Selena"), Sindija Širaka, Madara Dārzniece, Anna Inese Tutāne (visas - "Livonia"), Krista Vītola, Elīna Švāgere (abas - "Miesnieki"); galvenais treneris - Antoniu Žuāns de Karvāļu Abrēu, treneris/menedžeris - Ģirts Sirsniņš, ārste - Agnese Rekēviča.