Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

“Crusaders” gūst 85 punktus, “Waratahs” neizmanto iespēju

Juris Miņins
Juris Miņins

“Crusaders” gūst 85 punktus, “Waratahs” neizmanto iespēju
Foto: facebook.com/waratahs

Šodien, ar spēlēm visā dienvidu puslodē, turpinājās Super Rugby čempionāta izspēle, kurā nu komandas cīnās 16., jeb pirmspēdējā kārtā. Jau vakardien trijos mačos tika fiksēti diezgan pārliecinoši un pat graujoši komandu panākumi, tāpēc šodienas mačus regbija interesenti gaidīja ar cerību uz sīvāku cīņu.

Dienas pirmā cīņa uz sevi liktās cerības neattaisnoja, precīzāk, Kraistčērčas “Crusaders”, kas ir visa čempionāta visu laiku veiksmīgākā komanda, jo ir izcīnījusi septiņus titulus, ar 85:26 pārspēja Melburnas “Rebels”.

Kraistčērčas regbisti, kuri spēlēja savās mājās, jau no pirmajām mača minūtēm sāka savu dominanto spēli un tikai tad, kad bija guvuši 36 bezatbildes punktus, “Rebels” spēja atbildēt ar savu piezemējumu. Puslaikā komandas devās pie rezultāta 43:7 par labu “Crusaders”.

Par mača rezultatīvāko spēlētāju kļuva Džonijs Maknikols, kurš trīs reizes nogādāja bumbu pretinieku ieskaites zonā, bet Nemani Nadolo izcēlās ar piezemējumu un trim realizācijas sitieniem.

Pēc šī panākuma “Crusaders”, kuriem nu jau ir 50 punkti, pietuvojās čempionāta līderu grupai, par vienu punktu atpaliekot no “Chiefs” un par diviem punktiem – no “Lions”, kuri vakardien arī izcīnīja graujošas uzvaras.

Otrajā dienas spēlē tikās “Waratahs” un “Hurricanes”, divas komandas, kuras pretendē uz vienu izslēgšanas mačos, precīzāk, “Waratahs” bija nepieciešama uzvara, lai savā apakšgrupā apsteigtu “Brumbies”, kas vakardien pārsteidzoši un pamatīgi zaudēja “Blues”.

Mača sākumu veiksmīgāk aizvadīja viesi, kuri spēja gūt 11 punktus pēc kārtas, precīzāk, visus 11 punktus guva Bodens Barets, kurš visa mača gaitā arī bija pats pamanāmākais regbists uz laukuma, ne tikai gūstot punktus, bet arī pārraujot aizsardzības līniju un kārtīgi strādājot aizsardzībā.

Līdz puslaika pārtraukumam “Waratahs” gan atguva 10 punktus, kad piezemējums izdevās Takelem Najaravoro, bet Bernards Foulijs bija precīzs gan realizācijā, gan soda sitienā.

Otrajā puslaikā mājnieki turpināja savu atspēlēšanos, kad bumbu ieskaites zonā nogādāja Israels Folau. Tiesa, tas, kā izrādījās vēlāk, bija viss uz ko bija spējīgi mājnieki. Korijs Džeinss un Džulians Savea guva piezemējumus “Hurricanes” labā, bet Barets turpināja sist bumbu vārtos.

Spēles izskaņā “Waratahs” vēl mēģināja samazināt rezultāta starpību, lai iegūtu bonusa punktu par minimālo zaudējumu, ar ko viņiem būtu bijis gana, lai izvirzītos vadībā savā apakšgrupā, taču, dēļ pašu paviršās spēles, viņiem tas neizdevās, turklāt arī oponentu aizsardzība bija augstākajā līmenī.

Super Rugby, 16. spēļu kārta

MājniekiViesiRezultāts
BluesBrumbies40:15
RedsChiefs5:50
LionsSouthern Kings57:21
CrusadersRebels85:24
WaratahsHurricanes17:28
ForceStormers
BullsSunwolves
SharksCheetahs
JaguaresHighlanders