Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Saracens" piedzīvo pirmo zaudējumu sezonā, piekāpjas "Harlequins"

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglijas regbija Premjerlīgā šodien sākās devītā kārta un jau pirmajā spēļu cēlienā savus mačus aizvadīja visas piecas turnīra vadošās vienības, tiesa, par centrālo maču noteikti var nosaukt divu Londonas klubu – "Harlequins" un "Saracens" spēkošanos.

Londonas "Saracens" uz savu izbraukuma maču bija noskaņojušies ļoti nopietni, jo pretiniekos nebija nekādi pastarīši, bet gan Londonas "Harlequins", kuri, lai arī turnīra tabulā atradās drošā attālumā un saviem kaimiņiem briesmas nevarēja radīt, rādīja labu spēli un, pie veiksmīga iznākums varēja vismaz provizoriski pakāpties par vienu pozīciju augstāk.

Pirmos punktus turnīra līderi guva pēc vairākiem "Harlaquins" nopelnītajiem sodiem tiešā ieskaites zonas tuvumā, turklāt, "Saracens" jau no paša sākuma bija noskaņoti tikai uz piezemējumu, ne soda sitiena izpildi. Kad beigu beigās "arlekīni" noteikumus vairs nepārkāpa, ieskaites zonā bumbu, pēc nomācoša pārsvara grupcīņā, nogādāja Nīls de Koks, bet Ovens Farels bija precīzs realizācijā.

Robs Bušenans bija tas, kurš mājnieku labā piecus punktus atguva, taču realizācija nebija veiksmīga un drīz pēc tam Bilijs Vunipola, kopā ar Ovenu Farelu, guva vēl septiņus punktus un likās, ka, ja ne spēles liktenis, tad mača gaita jau ir iezīmējusies.

Tā gan nedomāja "Harlequins", kuri pēdējās piecpadsmit pirmā puslaika minūtes aizvadīja jau ar pārsvaru pār saviem oponentiem, kas rezultāta ziņā deva vienu precīzu soda sitienu, bet jau pašās puslaika beigās Džeks Klifords bumbu nogādāja "Saracens" ieskaites zonā, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam, bet Niks Evanss šoreiz bija nekļūdīgs ar realizācijas sitienu, kas arī bija pēdējais notikums puslaikā, kurš beidzās ar rezultātu 15:14 par labu mājniekiem.

Tāpat jāmin, ka spēles pirmās 40 minūtes tika aizvadītas ar ievērojamu mājnieku teritoriālo un bumbas kontroles pārsvaru, kas bija gandrīz vai 66% abos rādītājos.

Otrais puslaiks sākās ne tikai ar "Saracens" realizētu soda sitienu un vadības agūšanu, bet arī ar Ovena Farela iespaidīgu tvērienu pret savu Anglijas izlases komandas biedru Maiku Braunu, pēc kuras otram bija problēmas piecelties. Pārkāpums šajā epizodē gan netika fiksēts.

Tieši jau pieminētasi Ovens Farels bija pamanāmākais spēlētājs otrā puslaika sākumā, jo bez soda sitienu realizēšanas un tvērienu veikšanas viņš arī vairākas reizes saasināja situāciju uzbrukumā, tiesa punktus šos saasinājumus neizdevās pārvērst, jo vienu no bumbas ienešanas gadījumiem tiesnesis neuzskatīja par piezemējumu.

Tas gan nekādā gadījumā nemazināja mājnieku vēlmi atspēlēties un tāpēc spēle bija saspringta, jo viens piezemējums varēja kardināli mainīt gan spēles gaitu, gan arī iznākumu. Cerības uz vismaz rezultāta izlīdzināšanu mājniekiem parādījās tad, kad "Saracens" pārstāvis Rīzs Gils saņēma sarkano kartīti, atstājot viesus 14 vīru sastāvā.

Tas arī notika, jo pēc Bena Botikas sitiena rezultāta starpība kļuva vairs tikai divi punkti – 21:23. Brīdi vēlāk mājnieki, arī pēc Botikas sitiena, atgrieza sev vadību, taču abas komanda šķīra tikai viens punkts, tāpēc "Saracens", lai arī kopumā jau bija ļoti noguruši un to varēja redzēt, taču pēdējai ofensīvai spēja mobilizēties. Kopumā uzbrukums veidojās labs, līdz viņi kļūdījās piespēlē, ko izmantoja "Harlequins" un devās pretuzbrukumā, kas, lai arī ne uzreiz, taču beidzās viesu ieskaites zonā un ar to spēle arī bija beigusies – 29:23.

Londonas "Harlequins" tādējādi sagādāja saviem kaimiņiem pirmo zaudējumu oficiālā mačā šajā sezonā, tiesa, pie punkta gan "Saracens" tika, jo zaudējums bija tikai ar sešu punktu pārsvaru (ja pēdējais realizācijas sitiens būtu bijis precīzs, "Saracens" paliktu tukšā).

Pievēršoties pārējām spēlēm, Anglijas Premjerlīgas šīs sezonas otrā komanda, Eksteras "Chiefs" ar 19:10 pārspēja Glosteras komandu, kas, kopā ar "Saracens" neveiksmi, atkal saasināja cīņu par līderību un nu abas komandas šķir vairs tikai trīs punkti. Savukārt Lestaras "Tigers" un Northemptonas "Saints" komandu duelī uzvarētājs tika noteikts spēles pēdējās sekundēs, kad precīzs sitiens padevās Fredijam Bērnsam, kas atnesa "Tigers" uzvaru ar 30:27.

Anglijas Premjerlīga, turnīra tabula

#KomandaSUNZP
1.Saracens980137
2.Exter Chiefs970234
3.Harlequins961231
4.Leicester Tigers970229
5.Northampton Saints940522
6.Gloucester Rugby941420
7.Sale Sharks831417
8.Bath830516
9.Wasps830515
10.Worchester Warriors820612
11.Newcastle Falcons81166
12.London Irish81074