Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Fidži uz PK dosies ar pieredzējušu sastāvu, kapteinis – Najacalevu

Juris Miņins
Juris Miņins

Fidži uz PK dosies ar pieredzējušu sastāvu, kapteinis – Najacalevu
Foto: AFP/Scanpix

Tuvojoties 2023. gada regbija Pasaules kausa finālturnīram, Fidži komanda ir nākusi klajā ar spēlētāju sastāvu, kas dosies četrgades svarīgākajās cīņās.

Fidži regbija izlase ir kļuvusi par pirmo 2023. gada regbija Pasaules kausa C apakšgupas komandu, kas ir publiskojusi savu spēlētāju sastāvu. Jāsaka, ka, kā jau mazai nācijai, lielu iespēju manevriem fidžiešiem nebija, tāpēc Simons Raivalui izvēlējās diezgan pieredzējušu sastāvu, uz Franciju ņemot tikai vienu debitantu, Džonu Koroiduadua.

Komandas kapteinis būs Vaisea Najacalevu, kuram šis būs jau trešais Pasaules kausa finālturnīrs. Tāpat vēl 2015. gada PK spēlēja Peni Ravai un Levani Botia, kuriem arī šis ir jau trešais turnīrs. Sešiem spēlētājiem tā būs atgriešanās uz regbija vislielākās skatuves, bet 24 regbisti PK finālturnīros vēl nav spēlējuši.

Uz Franciju dosies Josua Tuisova, Semi Radradra un Sems Matavesi, kuri ir labi zināmi Eiropas klubu regbija spēlētāji.

Fidži izlase, kura iepriekšējās nedēļas nogalē triumfēja Klusā okeāna Nāciju kausā, pārliecinoši pārspējot Japānu (35:12), Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs pret Velsu, Austrāliju, Gruziju un Portugāli. Interesanti, ka šī apakšgrupa ir teju identiska ar to, kurā fidžieši spēlēja 2019. gada turnīrā, jo vienīgā komanda, kas ir nomainījusies ir Portugāle.

Visām regbija PK finālturnīra dalībniecēm sastāvi ir jāpaziņo līdz 1. septembrim. Šodien savus 33 regbistus, kas dosies uz Franciju nosauks arī esošie čempioni, Dienvidāfrikas Republikas komanda.

Fidži izlases sastāvs 2023. gada regbija PK finālturnīram

Uzbrucēji: Eroni Mavi, Peni Ravai, Džoni Koroiduadua, Mesake Dodže, Lūks Tagi, Samu Tavakī, Tevita Ikaniverī, Sems Matavesi, Zurīls Togiatama, Isoa Nasilasila, Temo Majanavanua, Tī Ahivaru Cirikidaveta, Alberts Tuisue, Lekima Tagitagivalu, Levani Botia, Vilive Miramira, Meli Derenalagi, Viljamī Mata.
Aizsargi: Frenks Lomani, Peni Matavalu, Simione Kuruvoli, Kalebs Muntzs, Teti Tela, Josua Tuisova, Semi Radradra, Vaisea Najacalevu, Isefo Masi, Selesitino Ravutaumada, Vinaja Habosi, Džiuta Vainikolo, Kalaveti Ravuvū, Sireli Makala, Ilaisa Dorasesī.

Izmantotie resursi:
https://www.ultimaterugby.com/