Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Dāmu regbija PK finālā iekļūst Anglija un Jaunzēlande

Juris Miņins
Juris Miņins

Dāmu regbija PK finālā iekļūst Anglija un Jaunzēlande
Jaunzēlandes regbistes pirms pusfināla cīņas, Foto:EPA/Scanpix

Šajā nedēļas nogalē Jaunzēlandē notiekošajā sieviešu regbija Pasaules kausā ir noskaidrojušās finālistes un par tām ir kļuvušas mājinieces, jaunzēlandietes, kā arī Anglijas izlase.

Pasaules kausam regbijā sieviešu izlasēm bija jānotiek 2021. gadā, taču tas, Covid-19 pandēmijas dēļ tika pārcelts uz 2022. gada rudeni, tiesa, sportiskajā ziņā, kā izskatās, tas neko daudz nav mainījis, jo par titulu cīnīsies Jaunzēlandes un Anglijas dāmas.

Anglijas sieviešu izlase, pateicoties Abigeilas Dovas diviem piezmējumiem, pusfinālā ar 26:19 pārspēja Kanādas dāmas, bet Jaunzēlande sīvā cīņā pārspēja Franciju, ar 25:24.

Jāatzīmē, ka arī 2017. gadā par PK titulu cīnījās tieši Jaunzēlade un Anglija, bet kopumā šo izlašu starpā ir izšķīries jau četru Pasaules kausu liktenis.

Interesanti arī, ka visos dāmu PK finālos ir spēlējušas vai nu anglietes vai jaunzēlandietes. Anglija ir piedalījusies septiņos no astoņiem fināliem, bet Jaunzēlande – sešos. Tiesa, izšķirošajās spēlēs veiksmīgākas ir bijušas tieši "Black Ferns" spēlētājas, jo tām ir pieci tituli pret Anglijas diviem. Tāpat anglietes PK finālā vēl nekad nav pieveikušas Jaunzēlandi.

Finālspēle, kā arī spēle par trešo vietu, norisināsies 12. novembrī.

2021. gada Pasaules kauss regbijā sievietēm, pusfināli

MājiniekiViesiRezultāts
KanādaAnglija19:26
JaunzēlandeFrancija25:24

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/