Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV, Austrālija un Anglija saņem tiesības rīkot Pasaules kausus regbijā

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV, Austrālija un Anglija saņem tiesības rīkot Pasaules kausus regbijā
ASV regbija izlase 2019. gada PK, Foto: imago images/Inpho Photography/Scanpix

Starptautiskā regbija savienība ("World Rugby") ir nosaukusi valstis, kas uzņems Pasaules kausus regbijā līdz pat 2033. gadam, to starpā piešķirot tiesības rīkot sporta veida svarīgākos mačus arī ASV.

Šodien Starptautiskā regbija savienība ir nākusi klajā ar Pasaules kausu norises vietu plānu līdz pat 2033. gadam. Tajā ir atklāts kurās valstīs norisināsies Pasaules kausi kā kungiem, tā arī dāmām.

2025. gada Pasaules kauss, kurā sacentīsies dāmas, norisināsies Anglijā, taču divus nākamos, 2027. gada kungu turnīru un 2029. gada Pasaules kausu dāmām, rīkos Austrālija. Jāsaka, ka abās valstīs iepriekš jau bija notikuši Pasaules kausa finālturnīri. Anglija ir uzņēmusi kā kungu (1991., 2015.), tā arī dāmu (2010.) PK, bet Austrālijā ir noticis 1987. un 2003. gada finālturnīrs kungu komandām.

Tiesa, par PK norises plāna galveno sensāciju kļuva 2031. un 2033. gada Pasaules kausa finālturnīru piešķiršana ASV.

Lai arī ASV regbijs nav nezināms sports un šīs valsts izlases demonstrē atzīstamu sniegumu pasaules arēnā, daudzi jau ir izteikušies, ka amerikāņiem piešķirtās Pasaules kausa finālturnīra rīkošanas tiesības, regbiju valstī pacels vēl nebijušos augstumos.

Lai arī šobrīd par konkrētām spēļu norises vietām runāt ir pāragri, iepriekš iesniegtajā PK rīkošanas pieteikumā tika nosauktas 25 pilsētas, kas savos NFL komandu stadionos varētu uzņemt pasaules regbija lielākās zvaigznes.

Šobrīd ASV kungu regbija valstsvienība Pasaules reitingā atrodas 18. pozīcijā un ir piedalījusies astoņos no deviņiem notikušajiem PK finālturnīriem, taču ar spilgtiem sasniegumiem nav izcēlusies. Savukārt uz 2023. gada PK turnīru, kas norisināsies Francijā, amerikāņiem vēl jāizcīna ceļazīme.

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyworldcup.com/