Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Krievija pārspēj Nīderlandi un EČ kopvērtējumā apsteidz Rumāniju

Juris Miņins
Juris Miņins

Krievija pārspēj Nīderlandi un EČ kopvērtējumā apsteidz Rumāniju
Krievijas izlase 2019. gada PK, Foto:AFP/Scanpix

Krievijas regbija izlase šodien Amsterdamā ar 35:8 pārspēja Nīderlandes izlasi, izcīnot otro uzvaru 2021. gada Eiropas čempionātā un pakāpās uz trešo vietu kopvērtējumā.

Pēc vairāk kā trīs mēnešu pārtraukuma šodien atsākās "Rugby Europe" rīkotā Eiropas čempionāta izspēle. Atgriežoties pagātnē gan jāsaka, ka šiem rudens mačiem vairs nav nozīmes uzvarētāja noteikšanā tā kā Gruzijas izlase, uzvarot visās spēlēs, jau pavasarī kļuva par čempioniem. Savukārt tāda liela nobīde maču norises laikos saistīta ar Covid-19 ierobežojumiem, kas pavasarī liedza izspēlēt visu turnīru kā ierasts.

No otras puses, šīs spēles ir ārkārtīgi svarīgas, tā kā 2021. un 2022. gadu Eiropas čempionāti regbijā paralēli kalpo kā kvalifikācijas turnīrs 2023. gada Pasaules kausam. Divas labākās izlases turnīram kvalificēsies automātiski, bet trešajā vietā palikuši valstsvienība saņems iespēju piedalīties "pēdējās cerības" turnīrā, kurā četras komandas, pa vienai no katras kvalifikācijas zonas, cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz Franciju. Tieši tāpēc, lai arī līdz čempionu titulam aizsniegties vairs nav iespējams, pārējām komandām šie mači ir ļoti nozīmīgi.

Lai arī Nīderlandes izlasei pirms mača ar Krieviju bija divās spēlēs piedzīvoti divi zaudējumi, Lina Džonsa vadītā izlase diezgan piesardzīgi izteicās par savām perspektīvām izbraukuma mačā un, pretēj pirms dažiem gadiem pieredzētajam, savus oponentus novērtēja diezgan augstu.

Sākuši maču ar vajadzīgo koncentrēšanos un uzmanību, Krievijas regbisti spēles plānu izpildīja pilnībā, no pirmajām minūtēm neļaujot mājniekiem sevi pārsteigt. Likumsakarīgs arī bija iznākums – 35:8.

Interesanti, ka šajā spēlē pirmo piezemējumu Krievijas izlases sastāvā veica arī Francijā dzimušais Narbonas ("Pro D2") komandas spēlētājs Luks Broka, kurš Krievijas izlasei tika piesaistīts vien pirms gada.

Pēc šī panākuma Krievijas izlasei četros mačos ir divas uzvaras un divi zaudējumi, kā arī deviņi punkti kopvērtējumā. Tieši tāda pati bilance ir arī Rumānijas izlasei, taču tā kā Krievijas komanda bija labāka savstarpējā cīņā, tad tieši viņi pašlaik ieņem trešo vietu turnīra kopvērtējumā.

Nākamajā nedēļas nogalē tiks aizvadītas vēl divas EČ spēles, kas, visdrīzāk, atkal mainīs komandu secību turnīra tabulā. Nīderlandei būs jātiekas ar Rumāniju, bet Krievija spēlē pret pārsteidzošā kārtā bez uzvarām esošo Spāniju, mēģinās turnīra tabulā noķert otrajā vietā esošo Portugāli.

2021. gada regbija EČ noslēgsies 18.decembrī ar Nīderlandes un Spānijas dueli.

2021. gada EČ regbijā

MājiniekiViesiRezultāts
NīderlandeKrievija8:35
#KomandaSUNZP
1.Gruzija550024
2.Portugāle530214
3.Krievija42029
4.Rumānija42029
5.Spānija30032
6.Nīderlande30030

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/