Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

''Miesnieki'' un ''Garkalne/Livonia'' - abi Latvijas regbija milži pilnā kaujas gatavībā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Miesnieki'' un ''Garkalne/Livonia'' - abi Latvijas regbija milži pilnā kaujas gatavībā
Foto: Zigismunds Zālmans (LRF)

Sestdien, 5.septembrī, plkst. 19.00, Upesciema stadionā tiks aizvadīta izšķirošā cīņa Latvijas regbija XV čempionāta spēlē starp ''Miesnieki'' un ''Garkalne/Livonia'' komandām. Jau piekto gadu pēc kārtas abas komandas savā starpā noskaidro turnīra uzvarētāju un abu komandu treneri pirms spēles dalījās ar viedokļiem LRF izplatītajā materiālā.

Šajā sezonā, niecīgā sagatavošanās procesa dēļ, vadošajiem klubiem nācās samierināties ar daudzu spēlētāju traumām. Ne “Livonia”, ne “Miesnieki” vasaras mēnešos nevarēja spēlēt labākajos sastāvos, tamdēļ vairāk nācās iesaistīt spēlēs rezervistus un junioru vecuma spēlētājus. Tuvojoties septembrim, klubu lazaretes tukšojās un pirms izšķirošā mača par titulu abi Latvijas regbija milži ir pilnā kaujas gatavībā.

Pašreizējo čempionu “Garkalne/Livonia” galvenais treneris Mārcis Rullis atklāja, ka komanda pirms svarīgākās cīņas ir labākajā sastāvā: “Bija pāris mikrotraumas pēc “septītnieka” čempionāta, bet tagad varu teikt, ka pirmo reizi šajā sezonā patiešām būsim optimālajā sastāvā, un ceturtdien pēdējā komandas sanākšanā bija pat jāpieņem ļoti, ļoti smagi lēmumi, kurus no spēlētājiem atstāt ārpus 23 spēlētāju pieteikuma – tāda mums ir situācija pirms fināla.”

Arī vicečempionu “Miesnieku” galvenais treneris Kristaps Andersons nesūdzas par komandas komplektēšanas problēmām: “Kopumā gandrīz visi pamatsastāva spēlētāji, vairāk vai mazāk, ir ierindā. Pagājušo sestdien pēc izcīnītas uzvaras regbija-7 čempionātā mums nebija laika svinībām. Īsā laikā nācās pamainīt arī psiholoģiju, lai atgrieztos pie lielā regbija treniņos.”

Klubu treneri īpaši neņem galvā iepriekšējo savstarpējo dueļu iznākumus, un komandu spēku samērus pirms sestdienas mača vērtē līdzīgi: “Tam, ka esam uzvarējuši pēdējo savstarpējo maču Baltijas līgā vai zaudējuši finālu septītniekā, nav nekādas nozīmes, jo “Livonija” ar “Miesniekiem” cīnās daudzu gadu garumā un psiholoģiski abas komandas ir ļoti norūdītas pret dažādām blakus lietām”, saka Mārcis Rullis.

Arī Kristaps Andersons uzskata, ka nav jāpievērš liela vērība iepriekšējo maču rezultātiem: “Pagājušo čempionātu un arī pēdējo mūsu spēli “Livonija” vinnēja, bet komandu spēki ir ļoti līdzīgi, un šādās spēlēs daudz kas ir atkarīgs no detaļām - spēlētāju ātriem lēmumiem, sīkumiem, kļūdām.”

Vērtējot abu klubu spēcīgās puses, Mārcis Rullis uzsver komandu komplektāciju: “Domāju, ka “Livonijas” spēks ir sabalansēts sastāvs – mums sanāk pilnvērtīgas maiņas starp pamatsastāvu un rezerves spēlētājiem. Redzu, ka arī “Miesniekiem” atgriezušies ierindā vairāki līderi – Emīls Balodis, Elmārs Šefanovskis, viņiem ir gan labi pieredzējušie, gan laba jaunatne un labs treneris.”

Izšķirošā spēle Upesciema stadionā sāksies plkst. 19.00 vakarā, bet beigsies krietni pēc saulrieta - starmešu gaismā. Tiek prognozēts arī neliels, īslaicīgs lietus. Kristaps Andersons par laika apstākļiem īpaši nesatraucas :“Prognozētais lietus mani neuztrauc - arī pagājušajā sestdienā Baldonē lija lietus. Drīzāk ir bažas par spēlēšanu krēslā, jo regbijs pustumsā var apdraudēt spēlētāju veselību, bet ļoti ceru, ka ar mākslīgo apgaismojumu stadionā viss būs kārtībā.”

Mārcis Rullis: “Ja sestdienas vakarā uzlīs lietus, tad mačs noteikti sanāks nervozāks, ar īsākām piespēlēm un vairāk kļūdām, bet jebkurā gadījumā būs jautra un līdzjutējiem interesanta spēle, kā vienmēr starp šīm komandām.”

Informāciju sagatavoja:
Lauris Lizbovskis
LRF preses dienests