Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Sporta punkts/Livonia" un "Fēniksam" principiāla cīņa par 7. vietu Baltijas čempionātā regbijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

"Sporta punkts/Livonia" un "Fēniksam" principiāla cīņa par 7. vietu Baltijas čempionātā regbijā
Foto: RK "Livonia".

Šo sestdien, 5. oktobrī, plkst 14:00 Brenguļu sporta centrā “Kaimiņi” Valmierā norisināsies Baltijas čempionāta spēle regbijā starp mājiniekiem “Fēniksu” un “Sporta punkts/Livonia”, kurā noskaidros septītās vietas ieguvējus. Šī cīņa savā ziņā būs principiāla, jo neviena no komandām negribēs palikt pēdējā astotajā vietā Baltijas čempionātā, kas aiz Baltijas Top līgas ir otrs spēcīgākais Baltijas valstu regbija turnīrs.

“Sporta punkts/Livonia” un “Fēnikss” Baltijas čempionātā bija vienā grupā, bet savstarpēju spēli neaizvadīja, jo Valmieras klubam svarīgāka bija dienu iepriekš Latvijas čempionāta pusfināla spēle ar Ķekavas “Miesniekiem”, līdz ar to “Fēnikss” uz paredzēto spēli ar livoniešu otro komandu neieradās un saņēma tehnisko zaudējumu. Tā nebija vienīgā spēle, uz kuru “Fēnikss” nevarēja ierasties, jo arī pret “Baltrex” dublieriem valmieriešiem nesanāca uzspēlēt, saņemot otro tehnisko zaudējumu. Vienīgā spēle viņiem bija pret Pluņģes “Perkūnas” komandu, kurai nācās piekāpties līdzīgā cīņā ar 25:31.

Savukārt “Sporta punkts/Livonia” Lietuvas komandai “Perkūnas” piekāpās ar daudz lielāku starpību 10:59, jo komandā spēlē bija pieteikti tikai 16 spēlētāji un pietrūkuši spēka cīņu spēlētāji. Arī otrā aizvadītajā spēlē nācās piedzīvot zaudējumu, ar 29:50 atzīstot Šauļu “Baltrex” dublieru pārākumu.

Mazajā pusfinālā par 5. vietu abas komandas piedzīvoja zaudējumus. “Sporta punkts/Livonia” pagājušo sestdien savā laukumā Upesciemā līdzīgā spēlē, neizmantojot vairākas iespējas pirmajā puslaikā, ar 17:24 zaudēja Rāmavas “Lāči/Mūku Sala”, bet “Fēnikss” izbraukumā bez ierunām piekāpās Vairas dublieru komandai ar 0:81.

Tomēr šī nebūs abu komandu pirmā tikšanās, jo spēkiem tās mērojās Latvijas čempionātā, tiesa, tas bija pirms vairāk nekā pieciem mēnešiem – aprīļa beigās. Katra no komanda uzvarēja vienu no puslaikiem, kurā spēlēja pa vējam, bet kopumā līdzvērtīgā spēlē 35:27 uzvarēja Valmieras klubs. Latvijas čempionātā “Fēnikss” ieguva trešo vietu, bet “Livonia” otrā komanda ierindojās 5. vietā.

“Fēnikss” cer uz valmieriešu un novada viesu kuplu atbalstu šajā mačā, jo klubs šosezon var lepoties ar aktīvu sadarbību ar skatītājiem. Iepriekšējā mačā septembra sākumā, kur spēlē pret Rāmavas “Lāčiem” tika noskaidrots Latvijas bronzas medaļu ieguvējs, spēli apmeklēja teju 100 skatītāji.

“Fēniksam” šī sezona bijusi veiksmīga Latvijas čempionāta ietvaros, bet Baltijas čempionāta ietvaros šī sezona bijusi neveiksmīga, tāpēc arī viņi tāpat kā livonieši ir apņēmības pilni sezonu noslēgt ar uzvaru sestdien. Arī regbija līdzjutēji sagaida līdzvērtīgu un interesantu spēli tāpat kā pagājušajā reizē.