Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

ASV pieveic Urugvaju, taču intriga PK kvalifikācijā saglabājas

Juris Miņins
Juris Miņins

ASV pieveic Urugvaju, taču intriga PK kvalifikācijā saglabājas
Foto: twitter.com/USARugby

ASV regbija izlase vakarnakt 2023. gada Pasaules kausa turnīra kvalifikācijas ietvaros ar 19:16 pārspēja Urugvajas valstsvienību, sperot soli pretim nokļūšanai 20 spēcīgāko izlašu pulkā.

Šajā nedēļas nogalē atsākās 2023. gada regbija Pasaules kausa Amerikas zonas kvalifikācijas mači, aizvadot divas spēles.

Lielākā uzmanība, protams, tika pievērsta tā dēvētā "uzvarētāju zara" cīņai, jeb ASV un Urugvajas mačam. Šīs komandas uzvarēja iepriekšējā kvalifikācijas kārtā, kļūstot par Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas apakšgrupas labākajām komandām. Izmantojot iepriekš iekrāto handikapu pār konkurentiem, šī pāra uzvarētāji cīnās par tiešo kvalifikāciju uz 2023. gada turnīru.

Pirmā no divām spēlēm norisinājās ASV, Kolorado štatā un tajā ar 19:16 uzvarēja mājnieki, lai gan viņiem nācās pasvīst, lai nosargātu savu iekrāto pārsvaru. Urugvajas "Los Teros" mača izskaņā no 9:19 tika līdz 16:19, t.i., atradās viena precīza soda vai dropsitiena attālumā no ASV, taču izšķirošo izrāvienu veikt nespēja.

Otrajā spēlē tikās Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas otrās komandas, Kanāda un Čīle. Šīs izlases gan tiešā veidā necīnās par biļeti uz Franciju, taču tās cīnās par iespēju vēlāk spēlēt pret uzvarētāju zara zaudētājiem, izspēlējot Amerikas kvalifikācijas zonas otro biļeti.

Arī šajā spēlē, kas notika Kanādā, uzvaru izcīnīja Ziemeļamerikas komanda (22:21), taču arī te vēl ne tuvu nekas nav skaidrs un viss izšķirsies pēc nedēļas.

9. oktobrī abos komandu pāros notiks atbildes spēles un abas cīņas norisināsies Dienvidamerikas komandu laukumos.

2023. gada regbija PK dalībnieces

ReģionsKomandasKvalif.
ĀfrikaDĀR+1
AmerikaArgentīna+2
EiropaAnglija+2
Francija
Īrija
Itālija
Skotija
Velsa
ĀzijaJapāna(+1)
OkeānijaAustrālijaSamoa
Jaunzēlande(+1)
Fidži
Pasaule+1

Āzijas un Okeānijas reģions sadala vienu papildus vietu starp Āzijas čempionāta uzvarētājiem un Tongu. Zaudētājiem piešķir vietu "pēdējās cerības" turnīrā.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/