Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

32 miljonu mārciņu darījumā pārdots desmitgades titulētākais regbija Premjerlīgas klubs

Juris Miņins
Juris Miņins

32 miljonu mārciņu darījumā pārdots desmitgades titulētākais regbija Premjerlīgas klubs
Londonas "Saracens" pēc uzvaras "Championship" turnīrā, Foto:Action Images/Scanpix

Iepriekšējās desmitgades titulētākās Anglijas regbija Premjerlīgas kluba Londonas "Saracens" līdzšinējais īpašnieks Naidžels Vrejs ir piekritis pārdot komandu, vienojoties par 32 miljonus britu mārciņu vērtu darījumu.

Kā ziņo Anglijas sporta mediji, viens no Eiropas pēdējo gadu titulētākajiem regbija klubiem tiek pārdots. Līdzšinējais īpašnieks Naidžels Vrejs ir vienojies ar investoru grupu, kurā ietilpst arī Pasaules kausa ieguvējs Fransuā Pienārs, par darījumu, kas novērtēts uz 32 miljoniem britu mārciņu, kas aptuveni ir 37.4 miljoni eiro.

Tiesa, darījums šajā gadā nenozīmē, ka visus 32 miljonus saņems bijušais īpašnieks, kurš turpinās būt kluba pārvaldē kā mazākuma daļu turētājs, bet gan to, ka šī summa tiks investēta klubā. Kā galvenie investīciju virzieni tiek minēti stadiona un kluba galvenās komandas attīstīšana.

Jāsaka, ka Vreja vadībā "Saracens" pēdējos gados piedzīvo visnotaļ bēdīgus laikus, jo klubs ir pieķerts finansiālās blēdībās, neatļautos maksājumos spēlētājiem, kā arī iepriekšējo sezonu pavadīja "Championship" divīzijā, jeb otrajā līgā, uz kurieni viņi bija nosūtīti pēc iepriekšminēto pārkāpumu konstatēšanas. Pēc viena gada "Sarries" gan atgriezās spēcīgāko komandu pulkā.

Neskatoties uz pēdējo gadu neveiksmēm, Londonas "Saracens" ir iepriekšējās desmitgades titulētākais Anglijas regbija Premjerlīgas klubs, jo desmit gadu laikā četras reizes ir kļuvis par čempioniem. Savukārt, ja no šī laika atskaita iepriekšējo sezonu, kuru, kā minēts, viņi pavadīja pēc spēka otrajā Anglijas regbija līgā, tad statistika ir vēl iespaidīgāka – 10 gados izcīnīti pieci tituli un sešas reizes sasniegti fināli, kā arī katru gadu komanda spēja kvalificēties izslēgšanas mačiem, t.i., regulāro sezonu noslēgt pirmajā četriniekā.

Eiropas mērogā "Sarries" arī ir uzskatāmi par grandiem, jo pirms nosūtīšanas uz "Championship" divīziju, komanda septiņās no astoņām sezonām spēja tikt līdz Čempionu kausa pusfinālam, bet četras reizes spēlēja arī finālā, izcīnot trīs čempionu titulus.

Tāpat viņu kontā ir "LV=Cup" tituls un, kā minēts, arī "Championship" čempionu medaļas.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/