Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

DĀR kapteinis Kolisi vienojas par spēlēšanu "Racing 92"

Juris Miņins
Juris Miņins

DĀR kapteinis Kolisi vienojas par spēlēšanu "Racing 92"
Sija Kolisi, Foto:AFP/Scanpix

Dienvidāfrikas Republikas regbija izlases kapteinis Sija Kolisi ir vienojies par karjeras turpināšanu vienā no Eiropas regbija grandiem, Parīzes "Racing 92".

Sija Kolisi, kurš ir DĀR izlases kapteinis gan pašlaik, gan bija 2019. gada Pasaules kausā, kad "Springboks" kļuva par čempioniem, ir pavēstījis, ka pēc 2023. gada Pasaules kausa atpakaļ uz Dienvidāfrikas Republiku nebrauks, bet paliks Francijā, jo ir vienojies par sadarbību ar Parīzes "Racing 92". Kā jau ierasts regbija pasaulē, par līguma nosacījumiem precīzas informācijas nav, taču ir zināms, ka vienošanās ar "Top 14" klubu ir panākta uz vairākām sezonām.

Pašlaik Kolisi pārstāv DĀR bāzēto, bet Eiropas Apvienotajā regbija čempionātā spēlējošo Durbanas "Sharks" vienību, kurā arī pilda kapteiņa pienākumus.

Jāpiebilst, ka paziņojumā par Kolisi došanos uz pasaules "naudīgāko" nacionālo čempionātu, "Sharks" arī paziņoja, ka viņu un Parīzes kluba sadarbība neaprobežosies tikai ar šo vienu transfēru, bet tā tiks stiprināta arī nākotnē, lai veidotu kopēju zīmolu un mēģinātu iekarot ASV sporta tirgu.

Parīzes "Racing 92", kas dibināta pirms 132 gadiem, ir viena no Eiropas un arī pasaules regbija bagātākajām un vēsturiski arī zvaigžņotākajām komandām. Tās kontā ir seši Francijas čempionu tituli kā arī pēdējo desmit gadu laikā tā trīs reizes ir spēlējusi Eiropas Čempionu kausā, taču ne reizi tajā nespēja uzvarēt.

31 gadu vecais Kolisi DĀR izlases kreklā ir aizvadījis 75 spēles, kurās guvis deviņus piezemējumus. Tāpat viņš pārstāvēja savas valsts U20 izlasi, taču 2011. gada Pasaules čempionātā šī komanda pie medaļu dalīšanas netika.

Savā klubu karjerā Kolisi ir pārstāvējis tikai DĀR komandas – vietējā čempionātā spēlējot par "Western Province" un šī paša reģiona komandu, "Stormers", pārstāvot arī "Super Rugby" turnīrā.

2023. gada Pasaules kausā, kas, kā minēts iepriekš, DĀR spēlēs B apakšgrupā, kopā ar Īriju, Skotiju, Tongu un Rumāniju.

Izmantotie resursi:
https://www.planetrugby.com/