Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Livonietes atkal otrās Latvijas čempionāta 3. posmā regbijā sievietēm, "Selena" kārtējā 1. vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Livonietes atkal otrās Latvijas čempionāta 3. posmā regbijā sievietēm, "Selena" kārtējā 1. vieta
"LSPA/Livonia" un "Selena". Foto: RK "Livonia".

Šo sestdien noslēdzošajā augusta dienā Rīgas Tehniskās koledžas stadionā norisinājās Latvijas čempionāta trešais posms regbijā-7 sievietēm, RK “LSPA/Livonia” komandai izcīnot vēlreiz otro vietu, piekāpjoties tikai līderēm RK “Selena” regbistēm, kurām trešā uzvara arī šajā sezonā.

Šī gada Latvijas čempionāts sievietēm ar pirmo posmu sākās aprīļa beigās, bet tad pēc vairāk nekā trīs mēnešu pauzes turpinājās ar otro posmu augusta vidū. Tagad pagāja tikai divas nedēļas un norisinājās trešais posms, kurš vienlaikus ir arī noslēdzošais šajā gadā. Tāpat kā iepriekšējos divos posmos arī šoreiz sacentās trīs vadošās Latvijas sieviešu komandas – “LSPA/Livonia”, “Selena” un “Miesnieki”, iztiekot bez Lietuvas un Igaunijas izlases, kas Latvijas čempionātu posmos iesaistījās pagājušajā gadā.

Tā kā piedalījās trīs komandas, tad turnīrā tika nospēlētas kopumā trīs spēles. Interesanti, ka visās trijās spēlēs uzvarētājas pretinieces atstāja “sausā”, proti, zaudētājām neizdevās gūt nevienu punktu. Tāpat kā iepriekšējā posmā arī trešā posma pirmajā spēlē tikās “LSPA/Livonia” ar “Miesnieki” spēlētājām. Lai arī “Miesnieki” spēlētājas centās uzbrukt un spēlēt spēka spēli, livonietes darbojās ātri un uz pretuzbrukumiem guva punktus. “LSPA/Livonia” atkal guva vairāk nekā trīsdesmit punktus, tāpat kā pagājušajā posmā “Miesnieki” komandu uzvarot ar tādu pašu rezultātu – 31:0.

Arī otrajā spēlē rezultāts starp “Selenu” un “Miesnieki” komandu bija līdzīgs otrajā posmā fiksētajam, tikai šoreiz selenietēm gūstot par pieciem punktiem vairāk un pārsniedzot četrdesmit robežu – 41:0.

Līdz ar to vēlreiz noslēdzošajā trešajā spēlē noskaidrojās posma uzvarētājkomanda. Ja pirms divām nedēļām pirmais puslaiks aizritēja līdzīgā cīņā, kur livonietes guva arī piezemējumu un pēc pirmās puses piekāpās tikai 5:12, tad šoreiz, lai arī “LSPA/Livonia” ielaida mazāk, tomēr punktus gūt neizdevās. Līdz ar to spēle beidzās 0:22 “Selena” labā.

Tāpat kā iepriekš par posma rezultatīvāko spēlētāju kļuva Sandra Lihovida no “Selena”, kuras kontā 18 punkti un no kuras tikai par trim punktiem atpalika livoniete Liennea Marija Elizabete Niklasone, bet 11 punkti citas livonietes Sindijas Širakas kontā.

Tādējādi visos trijos posmos uzvarēja “Selena”, kļūstot kārtējo reizi par čempionēm. “LSPA/Livonia” trīs otrās vietas un atkal vicečempionu tituls, kamēr “Miensieki” spēlētājām trešā vieta.

“Piestrādājot pie tām kļūdām, kuras bijām pieļāvuši iepriekšēj0s posmos, pirmajā spēlē pret “Miesnieki” komandu varējām izcīnīt ļoti pārliecinošu uzvaru. Pretiniecēm tikai pāris reizes izdevās nokļūt mūsu laukuma pusē. Savukārt otrajā spēlē pret “Selenu” bija otrādāk, proti, mainītām lomām, jo mums pāris reizes izdevās tikt pāri centram pretinieču laukuma pusē. Un tajās pāris reizēs bija iespējas izmantot situāciju un gūt piezemējumus, bet diemžēl kļūdu un pieredzes trūkuma dēļ to neizdevās izdarīt, lai nedaudz samainītu spēles gaitu,” stāsta “LSPA/Livonia” treneris Elmārs Šefanovskis.

“Spēle pret “Miesnieki” komandu bija citādāka nekā otrajā posmā, jo viņām nebija komandas līderes Švāgeres, kas lika miesniecēm mainīt, iespējams, spēles taktiku. Viņas spēlēja vairāk regbiju, kas pietuvināts piecpadsmitniekam, bija daudz sišanās un cīņas, tā teikt "gaļas mašīna", bet mēs skaisti turējām līniju, un miesniecēm īsti nebija iespēju, kā tikt garām. Tas viņām atņēma daudz spēka, un mēs vienkārši sagaidījām, kad viņas kļūdīsies, un uzreiz sodījām ar piezemējumu. Mums pret viņām ir vieglāk spēlēt, jo esam ātrākas, tas ir jūtams uz laukuma,” secina “LSPA/Livonia” kapteine Alise Lakija Širve.

““Selena” fiziski ir mazu solīti priekšā, jo maiņu viņām īsti uz šo posmu nebija, bet visas turējās abus puslaikus. Protams, redzējām, ka viņas arī nogurst, bet līdz ar viņām arī mēs. Mūsu problēma šajā posmā bija tā, ka nespējām pietiekoši ilgi saglabāt bumbu un sākt veidot savu spēli. Patērējam daudz spēkus, lai viņas apturētu, un varbūt dažām spēlētājām pazuda jauda uzbrukumā,” norāda “LSPA/Livonia”” kapteine.

     [+] [-]

, 2024-09-01 23:01, pirms 3 nedēļām
Lieciet taču raksta beigās rezultātus un tabulas!!!