Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Blues" uzvar Kārdifas trillerī

Juris Miņins
Juris Miņins

"Blues" uzvar Kārdifas trillerī
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar tika aizvadītas "Pro 12" regbija čempionāta 11. kārtas spēles un jau šodien savas cīņas izspēlēja arī turnīra tabulas pirmās trīs komandas. Jāsaka, ka pēc šīm spēlēm cīņa par līderu titulu tikai saasinājās.

Turnīra līdzšinējie līderi Lanelli "Scarlets" tikās ar devītajā pozīcijā esošo Kārdifas "Blues". Lai arī spēlē tikās vienības, kuras turnīra tabulās ieņem diametrāli pretējas vietas, iespējams, principiālā velsiešu savstarpējā cīņa nospēlēja savu lomu un "Scarlets" komandai šī spēle noteikti nebija viegla.

Lai arī mājnieki bija pirmie, kas guva punktus, viesi ātri izvirzījās vadībā, turklāt ar 14:3, taču Kārdifas komanda "neizjuka" un spēka atbildēt ar savu piezemējumu un pārtraukumā gāja pie nebūt ne bezcerīga rezultāta - 10:20. Savukārt otrajā mača pusē, astoņpadsmit minūšu laikā "Blues" guva divus piezemējumus un jau izvirzījās vadībā, kas Lanelli komandai solīja ne tikai zaudējumu, bet arī iespēju zaudēt savas pozīcijas turnīra tabulā.

Par laimi "Scarlets", Gerijs Deivīss atgrieza savai komandai vadību un likās, ka, lai arī ar vieglu izbīli, taču "Pro 12" līderi būs spējuši gadu sākt ar uzvaru.

Tā gan nedomāja mājnieki un Alekss Katbērts četras minūtes pirms mača beigām ienesa bumbu ieskaites zonā, kas deva neizšķirtu, bet Rīzs Patčels ar realizācijas sitienu izvirzīja kārdifiešus vadībā.

Spēles pēdējās trijās minūtēs Lanelli "Scarlets" organizēja vienu ofensīvu pēc otras, neļaujot saviem pretiniekiem domāt ne par ko citu, kā tikai aizsardzību, taču, pieļaujot kļūdu un pārkāpjot noteikumus, visi viņu centieni tika pārtraukti piecas sekundes pirms mača pamatlaika beigām, kad mača tiesnesis fiksēja noteikumu pārkāpumu un vienlaicīgi atdeva bumbu "Blues" regbistiem, kuri to raidīja ārpus laukuma tādējādi svinot arī uzvaru – 29:27.

Savukārt Leinstera tikās ar Konahtu. Šajā spēlē, kas varēja izvērsties ne tikai par otrās un trešās komandas savstarpējo cīņu, bet arī par cīņu par pirmo vietu turnīra tabulā, jau no mača pirmajām minūtēm Leinsteras komanda uzņēmās iniciatīvu un Džonijs Sekstons izvirzīja mājniekus vadībā, realizējot soda sitienu.

Triju punktu pārsvars saglabājās vēl labu laiku un tikai 60. minūtē tas mainījās, tiesa, nemainījās spēles līderis, jo Džošs van der Filers ienesa bumbu ieskaites zonā, bet Sekstons panāca jau 10 punktu pārsvaru. Protams, ka Konahta nebūt nevēlējās zaudēt un mēģināja atspēlēties, taču šajā vakarā veiksme nebija viņu pusē un uzbrukuma veidošanā īsti nekas nesanāca.

Vēl vairāk, pēc vairākiem, lai arī smagiem, taču puslīdz garākiem uzbrukumiem, Konahta pārkāpa noteikumus savā laukuma pusē un Aiens Madigans bija tas, kurš ar precīzu sitienu vārtos nodrošināja 13 punktu pārsvaru un arī faktiski garantēja uzvaru.

Pēc šodienas mačiem turnīra līderis gan nav mainījies, jo Lanelli "Scarlets" tika pie bonusa punkta par zaudējumu ar mazāk kā septiņiem punktiem, taču tagad viņiem pakausī elpo vairs nevis Konahta, bet gan Leinstera. Interesanti ir arī tas, ka pašlaik pirmo no trešās pozīcijas šķir tikai divi punkti, t.i., viena neizšķirta (vai ļoti rezultatīva un minimāla zaudējuma) tiesa.

Savukārt Kārdifas komandai šī uzvara vairāk ir psiholoģisks ieguvums, jo turnīra tabulā no astotās pozīcijas "Blues" atpaliek par četriem punktiem un Glālāzgovas "Warriors", kuri ieņem šo pozīciju, vēl ir divi mači rezervē.

Pārējās "Pro 12" turnīra spēles tiks aizvadītas šajā nedēļas nogalē.

Pro 12, 11. kārtas spēles

MājniekiViesiRezultāts
OspreysDragons12:7
Cardiff BluesScarlets29:27
LeinsterConnacht13:0

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports