Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2924, Did:0, useCase: 3

Rallija "Rīga - Karpati 2019" komandas un dalībnieki

Jānis Celmiņš

Melnā Volga (GAZ – 24, 1974.gads)

Melnā Volga arī šoreiz būšot ekspedīcijas vadošais auto. Volgas pamatekipāža – vispieredzējušākais braucējs un loģistikas eksperts Jurijs un nekustamo īpašumu speciālists Ruslans.

Runā, ka Taškentā pirktā Volga pirms tam piederējusi kādam ietekmīgām ierēdnim, kas arī nebūtu brīnums, jo kurš katrs šādu auto savulaik nevarēja atļauties.

Jurijs arī ikdienas darbā izvēlas vissarežģītākos uzdevumus. Taškentas rallijā par visām ekspedīcijas neražām tik iesmēja un beigās izrādījās, ka viņam kārtējo reizi ir taisnība. Savukārt Ruslans atzīst, ka auto lietas nav viņa stiprā puse, bet stūrēt un riepas piepumpēt viņš varot.

Jurijs Konovalovs
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA valdes loceklis

Ruslans Vengers
LATIO nekustamo īpašumu speciālists

Sinepīte (LADA – 2101, 1979.gads)

Sinepīte būs arī šī rallija muzikālākā ekipāža. Pamatsastāvā ir rallija idejas autors, loģistikas uzņēmuma šefs un Sinepītes īpašnieks Jānis, Melo-M čellists Kārlis un Jāņa loģistikas kolēģis Dmitrijs.

Kārlis saka, ka čelli var ceļot uz žiguļu jumtiem - to pārbaudīsim praksē un gaidīsim muzikālos priekšnesumus ne tikai koncertos, bet arī pa ceļam - rācijās (tad čellu aizstāšot ģitāra).

Sinepīte ir rallija idejas aizsācēja. Jānis to pagājušajā gadā nopirka Taškentā, jo tieši tāds spēkrats savulaik piederējis viņa tētim. No tiem laikiem visspilgtāk atmiņā palikusi gulēšana aizmugurējā sēdeklī – tagad nekas neesot mainījies – sajūtas tās pašas.

Kamēr Dmitrijam rallija formula ir skaidra – “komanda, sacensības un piedzīvojums ar grūti prognozējamām sekām”, Kārlis prāto, kā tas viss beigsies, jo “zināms riska moments” esot. Jānis zina – “ja piedzīvojumi nesekos paši, tad atradīsim”.

Jānis Mozga
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA valdes priekšsēdētājs Latvijas Darba devēju konfederācijas Lietišķo padomju vadītājs

Kārlis Auzāns
Komponists, mūziķis, čellu trio MELO M dalībnieks

Dmitrijs Koļesņiks
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA Projektu un dzelzceļa departamenta vadītājs

Opītis / Belij noč (LADA – 2102, 1974.gads)

Tas pats slavenais Taškentas rallija uzvarētājs Opītis un tā pati komanda – auto īpašnieks loģistikas specs Uldis un ceļabiedri apdrošināšanas eksperts Lauris un tirgotājs Ralfs.

Opīti Uldis nopircis Krievijā – Krasnodarā – viņam vispirms iepaticies auto oriģinālais salons. Žigulītis atjaunots un remontēts Krasnodaras cietumā. Un lai cik tas neizklausītos dīvaini, jāatzīst, ka cietuma meistari pastrādājuši godam – Opītis par spīti gadiem ir labā formā - ne tikai pirmais atkļuva uz Rīgu no Taškentas, bet pat saņēma pāris “vēstulītes” no Krievijas autoradariem (!).

Uldis neesot auto pazinējs, bet piedzīvojumus un ceļabiedrus māk izvēlēties. Pagājušajā gadā šī bija rallija jautrākā ekipāža - nestāsta par ko runā, taču visi smejas nepārtraukti. Lauris ir pārliecināts, ka katram mūsdienu vīrietim ir kaut kas jāatklāj un jāizaicina sevi, savukārt Ralfiņš, no moča pārkāpis žigulī, ir mierīgs un atvērts.

Uldis Batarags
Transporta un loģistikas uzņēmuma SONORA valdes loceklis

Lauris Boss
Apdrošināšanas sabiedrības BALCIA INSURANCE SE valdes priekšsēdētājs

Ralfs Kirštuks
Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmuma E.TAURIŅŠ UN PARTNERI tirdzniecības
direktors

Mohābičs (MOSKVIČ 412, 1972.gads)

Auto īpašnieks uzņēmējs un Dakāras ralliju izbaudījušais Raitis pie Mohābiča tika pirms trijiem gadiem – auto industrija viņam neesot spējusi piedāvāt neko interesantu un viņš izlēmis protestēt - iegādāties visneglītāko mašīnu kāda jebkad tikusi ražota.
Oranžais auto ar spilgti zaļo salonu (atstāts oriģināls) atrasts kāda onkulīša garāžā Altajā. Mohābičs savā dzīvē nobraucis tikai 20 000 kilometru, tāpēc var droši teikt, ka šis būs garākais ceļojums viņa ļoti garajā dzīvē.

Iespējams Raita komandas biedrs dizainers un pedagogs Ilvars uz Mohābiču mācēs paskatīties kā dizaina objektu. “Šīm mašīnām, jaunām, no rūpnīcas nākot defoltā ir jāstāv kādā brīdī,” pārliecināts ir Raitis. Ilvaru grūtības nebaida, viņam vispār ne ko kā neesot bail, jo nezinot ko gaidīt.

Raitis Krastiņš
REF MINERALS valdes priekšsēdētājs

Ilvars Elceris
Dizainers, Latvijas mākslas akadēmijas un Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas pedagogs

Kafija ar pienu (LADA – 2106, 1988.gads)

Žigulītis no kāda Daugavpils opīša garāžas pie Audra nonācis tikai pirms mēneša, bet jau ir gatavs lielajam piedzīvojumam kopā ar gados jaunāko šī rallija komandu. Šajā kompānijā brāļi Audris un Rihards esot piens un kafija, savukārt Linards - galvenais mehāniķis. Šī komanda pa ceļam sola ņemt stopētājus!

Audrim vecāki un vecvecāki vienmēr stāstījuši medniekstāstus par to kā ar moskviču braukts pa toreizējām padomju savienības valstīm. Tagad viņš šo stāstu piedzīvos realitātē, savukārt viņa bērni - Karolīne un Arveds - tēta piedzīvojumus izbaudīs video.
Tikmēr Linards un Rihards baudīšot pozitīvās emocijas. “Jau izsenis īstiem večiem izstrādājies instinkts - atklāt, izpētīt, pievarēt un pašapliecināties! Mēs neesam izņēmums - tieši to arī darīsim,” tā Rihards.

Audris Grīnbergs
OŠUKALNS pārstāvis

Rihards Grīnbergs
OŠUKALNS pārstāvis

Linards Spēlmanis
GENERAL HOLDING LATVIA direktors