Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Ližeņs uzvar taibreikā un kļūst par pasaules čempionu šahā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Ližeņs uzvar taibreikā un kļūst par pasaules čempionu šahā
Dins Ližeņs. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Ķīnas šahists Dins Ližeņs svētdien Astanā taibreikā pārspēja zem Starptautiskās Šaha federācijas (FIDE) karoga startējošo Janu Ņepomņaščiju un kļuva par pasaules čempionu šahā.

Rezultāts pēc 14 partijām bija neizšķirts 7-7, tāpēc tika izspēlēts taibreiks, kurā tika aizvadītas četras spēles ātrajā šahā, vienam mačam ilgstot 25 minūtes.

Pirmie trīs taibreika dueļi noslēdzās neizšķirti, bet izšķirošajā ceturtajā mačā pie panākuma tika ķīnietis. Ližeņs kļuva par pirmo Ķīnas šahistu, kuram izdevies izcīnīt pasaules čempiontitulu šahā.

Turnīra kopējais balvu fonds ir divi miljoni eiro.

Kopš 2013.gada pasaules čempiona statusā bija norvēģis Mangnuss Kārlsens, kurš pērn nolēma, ka neaizstāvēs savu titulu, tādējādi kandidātu turnīra uzvarētājs Ņepomņaščijs spēlē pret otrās vietas ieguvēju Dinu.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-04-30 17:13, pirms gada
lai arī spēles kvalitāte reizēm piekliboja, mačs bija ļoti aizraujošs un abi bija titula cienīgi. žēl vienīgi, ka tas netika pienācīgi atspoguļots

  -2 [+] [-]

, 2023-04-30 17:33, pirms gada
Skatījos! Un prieks ka krievs pakāsa ,jo savādāk krievu propaganda atkal skaļi bļaustītos ka krievi paši krutākie un gudrākie uz pasaules neskatoties ne uz ko un par spīti visam!

  +1 [+] [-]

, 2023-04-30 19:36, pirms gada
Ķīna parāda vietu krievijai

     [+] [-]

, 2023-05-01 07:25, pirms gada
Gratianus Funarius rakstīja: lai arī spēles kvalitāte reizēm piekliboja, mačs bija ļoti aizraujošs un abi bija titula cienīgi. žēl vienīgi, ka tas netika pienācīgi atspoguļots
Kvalitāte bija OK!
Tak dzīvi cilvēki spēlēja!
Komentētājiem ar šaha analīzes mašīnām blakus, protams, bija viegli irst. Sēžot pie galdiņa ir tikai pašu zem spriedzītes esošās smadzenītes.
Neizmanototās iespējas un pavērsieni ir sportam piederoši.
Cita lieta - Karlsena sacītais, ka klasiskais šahs tajā TOP līmenī sevi ir izsmēlis.