Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Rīgas šahisti zaudē Ļvovai un izslēgšanas spēlēs cīnīsies ar zviedriem

Andrejs Siliņš

Pasaules pilsētu čempionātā šahā trešajā mačā Rīgas komanda piecu stundu garā un grūtā cīņā zaudēja Ļvovas komandai no Ukrainas ar rezultātu 1:3, ieņemot trešo vietu C grupā.

Tomēr rīdzinieki jau iepriekš, uzvarot Atēnu (Grieķija) un Kenberas (Austrālija) komandas, bija kvalificējušies izslēgšanas spēlēm, un šodien sacentīsies ar līdzvērtīgiem pretiniekiem – Lundas (Zviedrija) pilsētas komandu (A grupa). Spēļu sākums – 16:00 (Latvijas laiks).

Pasaules pilsētu čempionāts šahā līdz 29. decembrim norisinās Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Alainā (Al Ain).
Paši šahisti savas izredzes vērtē kā labas, jo iepriekš uzvarēti salīdzinoši spēcīgi pretinieki, arī cīņa ar ukraiņiem bija ilga un nebūt ne “vienos vārtos”.

Šis ir pirmais turnīrs, kurā pasaules mērogā spēkiem mērosies tieši pilsētu komandas. Rīgas komandu Pasaules Pilsētu čempionātā pārstāv lielmeistari Normunds Miezis, Arturs Neikšāns, Jevgēņijs Svešņikovs, Ilmārs Starostīts un FIDE meistars Egons Lavendelis. Delegācijas vadītājs – Ingars Eriņš.

Pasaules pilsētu čempionātā piedalās 24 komandas no visas pasaules. Komandu atlase šim turnīram notika pēc ģeogrāfiska principa– kvalificējās kontinentu čempioni un viena komanda no katras starptautiskās federācijas (FIDE) zonas. Līdz ar to vienai Latvijas pilsētai vietu izcīnīja Latvijas vīriešu izlase, kas šī gada Pasaules Šaha olimpiādē uzrādīja labāko rezultātu starp Baltijas valstu komandām (28. vieta).

Turnīrā katrā grupā būs 4 komandas, kas izspēlēs katra ar katru un divas labākās komandas, kā arī četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kurš sāksies šodien, 25. decembrī.

Sacensību norisei un Rīgas komandas rezultātiem būs iespējams sekot Latvijas Šaha federācijas mājas lapā LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Izlozes rezultāti, pēc kuriem sacentīsies pilsētu komandas, ir pieejami šeit: World Cities » 16 Qualifier and pairings... .

Ar jau aizvadīto spēļu rezultātiem var iepazīties šeit: Chess-Results Server Chess-results.com -... .
Latvijas Šaha federācija pateicas Rīgas Domei, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam un Rīgas Tehniskajai universitātei par atbalstu komandas dalībai Pasaules pilsētu čempionātā.

Informāciju sagatavoja
Lauris Kļaviņš
LŠF prezidenta preses pārstāvis