Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

LČ 100 lauciņu dambretē kadetiem komandām uzvar salaspilieši, 2. un 3. vietai vienādi punkti

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ 100 lauciņu dambretē kadetiem komandām uzvar salaspilieši, 2. un 3. vietai vienādi punkti
Godalgoto vietu ieguvēji ar treneriem. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Rīgas 6. vidusskolā norisinājās Latvijas kadetu komandu čempionāts 100 lauciņu dambretē ar nosaukumu "Brīnumdambrete", kur uzvaru svinēja salaspilieši, bet 2. un 3.vieta ieguva vienādu punktu skaitu.

Šādi turnīri regulāri no pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem notikuši 64 lauciņu dambretē un pēdējos gados norisinās arī 100 lauciņu dambretē. Komandās, kuras pēc Šveices sistēmas 8 kārtās cīnījās viena pret otru pie četirem galdiņiem, spēlēja jaunieši līdz 16 gadiem ieskaitot. Pie pirmajiem trim galdiņiem cīnījās gan zēni gan meitenes, bet savukārt pie ceturtā tikai meitenes.

Četrpasdmit komandu konkurencē pirmo vietu ar 13 punktiem no 16 iespējamajiem izcīnīja Dambretes Attīstības Biedrības Salaspils U16-1 komanda (treneris Raimonds Vipulis), kurā spēlēja Mārtiņs Budreika, Rihards Raginskis Repše, Aleksandrs Tabunovs un Alisa Orlova.

Cīņa par sudrabu izvērtās tik līdzīga, ka otrā un trešā vieta ieguva vienādu punktu skaitu. Otro vietu ar 11 punktiem un labākiem papildrādītājiem izcīnīja Dambretes Attīstības biedrības Zolitūdes komanda (treneris Gunārs Vipulis), kuru pārstāvēja Iļja Trasko, Ņikita Vorotņikovs, Martinas Mašanauskas un Milana Fideline. Savukārt trešā vieta arī ar 11 punktiem, bet sliktākiem papildus rādītājiem, tika Rīgas Bolderājas jaunās pamatskolas komandai (trenere Zoja Golubeva), kuras sastāvā spēlēja Aleksejs Peļņiks, Viktorija Aišegila Nesanira, Elizabete Kolbase un Darja Drabova.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija