Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies starptautisks bridža turnīrs

Jānis Pārums

Noslēdzies starptautisks bridža turnīrs
Komanda "Real" un turnīra organizatori

No 18. līdz 22. augustam Jūrmalā, viesnīcā Baltic Beach Hotel, norisinājās starptautiskais bridža turnīrs "Riga Invites to Jurmala 2010". Tajā ar labām sekmēm cīnījāsarī Latvijas bridža meistari.

Turnīrs notika trīs kategorijās – uzaicinātajiem pāriem, komandām un Open pāriem. Turnīrā piedalījās labākie Latvijas bridžisti, kā arī Igaunijas, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Baltkrievijas, Krievijas un Norvēģijas spēlētāji, tai skaitā daudzkārtējs pasaules čempions, Norvēģijas izlases līderis Geirs Helgemo.

Uzaicināto pāru turnīrā, kas tika spēlēts pēc IMP sistēmas, piedalījās divdesmit četri pāri. Turnīrā tika izspēlētas septiņas kārtas pa četriem sadalījumiem kārtā. Pirms pēdējās kārtas pie pirmā galda ar vienādu punktu skaitu tikās Latvijas bridžisti M.Romanovska un K.Rubins un Krievijas bridžisti V.Holomejevs un D.Prohorovs. Pirms pēdējā sadalījuma latvieši jau bija vadībā, taču lieliska pasaules lielmeistara Holomejeva spēle deva krieviem +10 punktus (attiecīgi latviešiem -10 punktus), kā rezultātā ar 61 IMPu uzvarēja V.Holomejevs un D.Prohorovs (Krievija), otrā vieta – E.Gladišam un M.Krasnoselskim (Krievija), trešā vieta – M.Romanovskai un K.Rubinam (Latvija).

Komandu turnīrā piedalījās 17 komandas. Divās dienās komandas deviņās kārtās pēc Šveices sistēmas noskaidroja labākās četras, kas tika izslēgšanas spēlēs: Krievijas komanda "Real" (V.Holomejevs, D.Prohorovs, E.Gladišs un M.Krasnoselskis), Norvēģijas komanda "Dyret" (G.Helgemo, J.O.Rosengs, D.T.Rosengs, J.Molbergs, L.Frolands, E.Salensminde), Somijas izlase (K.Koistinens, K. Nībergs, L.Uters, O.Parviainens) un Igaunijas komanda "Omanik" (H.Linnamagi, T.Koivupū, M.Māstiks, J.Linamagi).

Pusfinālā "Real" pieveica "Omanik" ar rezultātu 58:18, savukārt "Dyret" ar rezultātu 26:14 pieveica Somijas izlasi. Mačā par trešo vietu "Omanik" ar rezultātu 15:1 apspēlēja Somijas izlasi, savukārt finālā "Rea;" pārliecinoši ar 47:17 apspēlēja turnīra galvenos favorītus "Dyret".

Open pāru turnīrā tika izspēlētas trīs sesijas pēc Min/Max sistēmas. 40 pāru konkurencē ar 58,52% uzvarēja Latvijas bridžisti Ivars Rubenis un Jeļena Alfejeva. Otrajā vietā M.Lorencs un J.Neimanis (Latvija), trešajā vietā K.Koistinens un K.Nībergs (Somija).

Tehniskie rezultāti un papildus informācija Riga Invites

Informāciju sagatavoja:
K.Rubins