Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Rīgas šahisti pasaules pilsētu čempionātu sāk ar uzvaru pār Atēnām

Kristaps Zālītis

Rīgas šahisti pasaules pilsētu čempionātu sāk ar uzvaru pār Atēnām
Arturs Neikšāns. Foto: sahafederacija.lv

Rīgas komanda veiksmīgi sākusi Pasaules Pilsētu čempionātu, ar minimālo 2,5:1,5 pieveicot spēcīgo Grieķijas komandu. Uzvaras izcīnīja Arturs Neikšāns un Jevgēņijs Svešņikovs, neizšķirti nospēlēja Ilmārs Starostīts, bet Normunds Miezis zaudēja, informē Latvijas Šaha federācija.

Pirmie svarīgie notikumi risinājās pie 4. galdiņa, kur Ilmārs Starostīts nepamanīja taktiku un palika bez bandinieka, kā arī nokļuva sliktākā pozīcijā. Tomēr vēlāk laika trūkumā kļūdu pieļāva arī pretinieks un Ilmāram jau pārsvars. Tikmēr Artura Neikšāna pretinieks sešsimtnieks Banikas paņēma apšaubāmu bandinieku un nonāca sliktākā galotnē, kurā pieļāva vēl vienu kļūdu un nonāca faktiski zaudētā torņu galotnē bez bandinieka.

Tikmēr pie pirmā galdiņa Normundam Miezim ar melnajiem izlīdzinājumu panākt neizdevās un nācās nonākt sliktākā galotnē, ko diemžēl glābt neizdevās. Tikmēr interesanta cīņa izvērtās pie 3. galdiņa, kur Jevgēņijs Svešņikovs atklātnē paņēma bandinieku un izturēja pretinieka spiedienu, beigās sarežgītā cīņā izmantoja vienu no iespējām uzvarēt. Pēdējā partija mačā bija palikusi pie 4. galdiņa, kur abpusējā cīņā tika fiksēts neizšķirts, kas nozīmēja, ka Rīga ir izcīnījusi ļoti svarīgu uzvaru pret tiešiem konkurentiem cīņā par 2. vietu grupā.

Rīgas šahistu nākamie pretinieki būs Austrālijas galvaspilsētas Kanberas (4. grozs) un Ukrainas pilsētas Ļvovas šahistu komandas. Mačs pret Ļvovas komandu - 24.decembrī, plkst. 16:00 (LV laiks).

Šis ir pirmais turnīrs, kurā pasaules mērogā spēkiem mērojas tieši pilsētu komandas. Rīgas komandu Pasaules Pilsētu čempionātā pārstāv lielmeistari Normunds Miezis, Arturs Neikšāns, Jevgēņijs Svešņikovs, Ilmārs Starostīts un FIDE meistars Egons Lavendelis. Delegācijas vadītājs – Ingars Eriņš.

Pasaules pilsētu čempionātā piedalās 24 komandas no visas pasaules. Komandu atlase šim turnīram notika pēc ģeogrāfiska principa– kvalificējās kontinentu čempioni un viena komanda no katras starptautiskās federācijas (FIDE) zonas. Līdz ar to vienai Latvijas pilsētai vietu izcīnīja Latvijas vīriešu izlase, kas šī gada Pasaules Šaha olimpiādē uzrādīja labāko rezultātu starp Baltijas valstu komandām (28. vieta).

Turnīrā katrā grupā būs 4 komandas, kas izspēlēs katra ar katru un divas labākās komandas, kā arī četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas turnīrā, kurš sāksies 25. decembrī.

Sacensību norisei un Rīgas komandas rezultātiem var sekot Latvijas Šaha federācijas mājas lapā LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA » Organizatori sola, ka maču norisei būs iespējams sekot līdzi tiešraidē sacensību mājaslapā: World Cities - Chess Team Championship .

Latvijas Šaha federācija pateicas Rīgas Domei, Rīgas Domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam un Rīgas Tehniskajai universitātei par atbalstu komandas dalībai Pasaules pilsētu čempionātā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Šaha federācija

     [+] [-]

, 2012-12-23 18:17, pirms 12 gadiem
čempja mājaslapā tipiska kļūda
Athens (GRE)
Lviv (UKR)
Canberra (AUS)
Riga (LTU)