Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

"Vladimira Petrova memoriāls 2013" noslēdzies ar poļu šahista uzvaru, Širovs – desmitais

Jānis Celmiņš

"Vladimira Petrova memoriāls 2013" noslēdzies ar poļu šahista uzvaru, Širovs – desmitais
Aleksejs Širovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Ar Polijas pārstāvja Radoslava Vojtašeka uzvaru ir noslēdzies pēdējo gadu spēcīgākais šaha turnīrs Latvijā „Vladimira Petrova memoriāls 2013”.

Vojtašeks aiz sevis atstāja tādus spēcīgus un pasaulē zināmus šahistus kā Vladimiru Malahovu (pasaules 37. numurs, Krievija), kurš ir arī 2009. gada Eiropas čempions ātrajā šahā, Pasaules šaha leģendu Vasīliju Ivančuku (pasaules 11. numurs, Ukraina), kurš ir arī šī gada pusfinālists Pasaules Kausā un Indijas pārstāvi Sandipanu Čandu (pasaules 256. numurs), kā arī vēl 100 dalībniekus no 17 pasaules valstīm, kuru starpā Aleksejs Drejevs (pasaules 92. numurs, Krievija), kurš ir arī šī brīža Eiropas čempions ātrajā šahā, Boriss Gračevs (pasaules 58. numurs, Krievija), Igors Kurnosovs (Pasaules 100. numurs, Krievija), Jevgēnijs Aleksejevs (pasaules 55. numurs, Krievija), Baltkrievijas spēcīgākais šahists Sergejs Žigalko (pasaules 87. numurs), Somijas spēcīgākais šahists Tomi Nyback (pasaules 232. numurs), Igaunijas spēcīgākais šahists Kaido Kulaots (pasaules 281. numurs), Lietuvas otrais spēcīgākas šahists Šarunas Šuļskis (pasaules 394. numurs), Argentīnas spēcīgākais šahists Fernando Peralta (pasaules 135. numurs).

Labāko rezultātu no Latvijas šahistiem -10. vietu izcīnīja Aleksejs Širovs (pasaules 33. numurs), kurš turnīra sākumā tika uzskatīts par vienu no favorītiem. Jāmin, ka Aleksejs ir arī šī turnīra direktors un, iespējams, tas viņam liedza uzrādīt vēl labākus rezultātus. Nākamie Latvijas šahisti ieņēma 20. vietu Normunds Miezis, 21. vietu Artūrs Bernotas un 24. vietu Toms Kantāns – visi šie latviešu uzrādītie rezultāti ir labi sasniegumi, jo katrs nospēlēja labāk par savu sākotnējo starta numuru.

Labāko rezultātu starp senioriem uzrādīja Latvijas šahists Jevgēnijs Svešņikovs, savukārt jauniešu grupā līdz 20 gadiem labākais rezultāts Ņikitam Meškovam. Dāmu konkurencē labāko rezultātu sasniegt izdevās Ilzei Bērziņai.

Vladimira Petrova memoriāls notiek jau otro gadu un pulcē kopā ievērojamu skaitu šahistu, kas šogad A turnīrā bija 105. B turnīrs, kas ir vairāk šaha cienītāju un amatieru klases spēlētāju turnīrs, pulcēja 56 dalībniekus. Dalībnieku skaits palielinās, kas parāda, ka turnīrs kļūst arvien populārāks un turnīra iedibinātās tradīcijas turpināsies arī nākamgad.

Detalizētāku turnīra norises aprakstu varat aplūkot Latvijas Šaha federācijas mājaslapā LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA » un turnīra rezultāti ir pieejami interneta vietnē: Chess-Results Server Chess-results.com -...