Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Karlsens: "Esmu analizējis Tāla spēles stilu"

Jānis Pārums

Karlsens: "Esmu analizējis Tāla spēles stilu"
Magnuss Karlsens
Foto: Sah cu Ceausescu

2009. gada pasaules čempions šaha ātrspēlē norvēģis Magnuss Karlsens dalījies iespaidos par kopvērtējuma uzvaru čempionātā, kas vienlaikus bija arī Mihaila Tāla memoriāls un pastāstījis par savu sadarbību ar šaha leģendu Gariju Kasparovu.

"Bija patiess prieks spēlēt izcila šahista piemiņas turnīrā. Man patika spēlēt Maskavā ne tikai tāpēc, ka bija lielisks dalībnieku sastāvs un izdevās samērot spēkus ar pasaules labākajiem. Izbaudīju iespēju uzzināt par Krievijas šaha un kultūras tradīcijām," atzina Karlsens.

"Protams, ka zinu Mihailu Tālu un esmu studējis viņa partijas," sacīja norvēģu brīnumbērns. "Esmu pētījis un analizējis visu pasaules čempionu spēles manieri, tāpat arī daudzu spēcīgu pasaules šahistu spēles stilu."

Kopš pērnā gada beigām Karlsena treneris ir leģendārais Garijs Kasparovs. Norvēģis pastāstīja arī par sadarbību ar viņu: "Mēs ar Kasparovu pavasarī aizvadījām divas īsas treniņu sesijas, bet pēc tam augustā divas nedēļas trenējāmies Horvātijā. Arī septembrī nedaudz padarbojāmies. Citā laikā mēs regulāri kontaktējamies ar elektroniskā pasta vai "Skype" palīdzību."

"Man svarīgas ir tuvākās ieceres, es nekad neskatos tālu nākotnē. Galu galā – kam jānotiek, tas notiks. Turklāt grūti kaut ko plānot, zinot Starptautiskās Šaha federācijas esošās vadības lēmumu nestabilitāti. Kad kļūšu par pasaules labāko šahistu, parādīsies arī mērķi. Šobrīd joprojām spēcīgi ir Višvanatans Anands un Vladimirs Kramņiks," piebilda tikai 18 gadus vecais Karlsens.

Izmantotie resursi:
sovsport.ru

  +1 [+] [-]

, 2009-11-19 15:17, pirms 15 gadiem
šitais čalis fantastiski spēlē savā vecumā

  -2 [+] [-]

, 2009-11-19 15:24, pirms 15 gadiem
"Magnuss Karlsens dalījies par kopvērtējuma uzvaru Mihaila Tāla memoriālā"

Es ar šad tad dalos par uzvarām memoriālos. Man vispār patīk dalīties, parasti uz divām daļām.

  -1 [+] [-]

, 2009-11-19 15:25, pirms 15 gadiem
Autor, izlabo - Tāls ar lielo burto!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-11-19 16:16, pirms 15 gadiem
Mazaa_vaaveriite rakstīja: izlabo sho "burto"!!!
izlabo pats sevi