Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Kramņiks: "Anandam patīk izsaukt uguni uz sevi"

Jānis Pārums

Kramņiks: "Anandam patīk izsaukt uguni uz sevi"
Vladimirs Kramņiks
Foto: AFP

Krievu šaha meistars Vladimirs Kramņiks, kurš rīt Bonnā (Vācija) turpinās cīņu par absolūtā pasaules čempiona nosaukumu pret indieti Višvanatanu Anandu, dalījies iespaidos par pirmajām divām partijām.

"Anands ir tāds spēlētājs, kuram patīk izsaukt uguni uz sevi. Tas pats arī notika otrajā partijā, kad viņš kaut kur aizskrēja ar karali. Patiesību sakot situācija nebija nemaz tik vienkārša un man vajadzēja spēlēt uz neizšķirtu. Viņš mani izmānīja ar savu karali, bet es nolēmu pārņemt iniciatīvu, taču neizdevās," atzina Kramņiks.

"Beigās sanāca tā, ka man jau bija jāaizstāvas. Jāizpēta otrā partija uz datora, tomēr šobrīd tomēr īsti neredzu, kur es būtu varējis pārtvert iniciatīvu," piebilda krievu šahists.

Kramņiks arī raksturoja pirmo cīņu, kad viņš spēlēja ar gaišajām figūrām: "Tā bija tipiska pirmā cīņa. Neizšķirts iznākums ir normāls rezultāts situācijā, kad abi pretinieki spēlē bez kļūdām."

Jāatgādina, ka pirmās divas Kramņika – Ananda cīņas noslēgušās neizšķirti, līdz ar to kopējais rezultāts šobrīd ir 1:1. Šodien ir brīvdiena, bet rīt šahisti aizvadīs trešo partiju. Ar baltajām figūrām spēlēm Kramņiks.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru

     [+] [-]

, 2008-10-16 11:59, pirms 16 gadiem
Autors malacis, pieshkjiiris meistara (turklaat krievu meistara, nevis starptautiskaa) titulu pasham Kramnjikam! Vladimirs buutu lepns, ja sho lasiitu

     [+] [-]

, 2008-10-16 14:12, pirms 16 gadiem
Jā, par tiem tituliem vajadzētu izlabot - abi viņi ir lielmeistari