Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Intriga prāta spēlēs turpinās

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā turpinās 1. Pasaules prāta spēļu sacensības. Par to, kā mūsu gudrajiem prātiem veicies ziņo Ivars Ilziņš un Pēteris Freidenfelds.

Pekinā Pasaules prāta spēļu ātrā šaha komandu sacensību otrās dienas rīta spēļu sesijā izspēlēja divas kārtas. Mūsu vīri ar 2,5 pret 1,5 pieveica Austriju, bet nespēja tikt galā ar viltīgajiem Mongoļiem - 2:2. Mongolijas izlase, tāpat kā Turīnas olimpiādē, savu spēcīgāko spēlētāju izlika pie pēdējā galdiņa, un viņam izdevās gūt svarīgu uzvaru! Pašlaik mūsu vīri atrodas vienpadsmitajā vietā un sacensību nākamajā kārtā tiksies ar Vjetnamas izlasi.

Mūsu meitenes trešajā kārtā piekāpās spēcīgajai Ukrainas komandai ar 3,5:0,5. Pie vienīgā neizšķirta tika Ilze Bērziņa. Ceturtajā kārtā sieviešu izlasei atkal iekrita tas pats pretinieks, kas kungiem - Mongolija. Meitenes spēja to, ko nevarēja vīri - pieveica Mongoliju ar 3:1. Ceturtajā kārtā meitenes spēlēs pret turcietēm.

Dambretē 10x10 ātrās spēles sacensībās izspēlētas jau 9 kārtas. Šorīt izloze saveda kopā Gunti Valneri ar Robertu Misānu. Rīdzinieks spēlēja ļoti aktīvi, pārņēma kontroli pār galdiņa centru un tur organizēja pārrāvumu uz dāmas horizontāli. 2:0. Šobrīd līderu grupā Guntim Valnerim 2. vieta, Robertam Misānam – 4. Vēl priekšsacīkstēs jāspēlē trīs kārtas, un 140 dalībnieki cīnās par vietu pirmajā sešpadsmitniekā. Tālāk play off.

Dambretē 8x8 vīriešiem izspēlētas 7 kārtas. Laimonam Zālītim (14. vieta) un Mārtiņam Junkurēnam (22. vieta) – pa 8 punktiem.

Dambretē 8x8 sievietēm arī aizvadītas 7 spēļu kārtas. Antrai Valnerei 8 punkti un 12. vieta, Reginai Piroņenai 6 punkti un 19 vieta.

Dambretē 8x8 angļu-amerikāņu versijā pēc 5. kārtas Raivim Paeglem 11 punkti un 19. vieta.