Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Rīgas ACP turnīrā šodien izšķirošās cīņas

Rīgas ACP turnīrā šodien izšķirošās cīņas
Foto autors: Lenarts Otss

Šodien Rīgā Šaha profesionāļu asociācijas (ACP – The Association of Chess Professionals) kausa pusfinālā tiksies Krievijas čempions un pasaules čempions blicā Aleksandrs Griščuks un trīskārtējs pasaules Fišera šaha čempionāta uzvarētājs Pjotrs Svidlers no Krievijas, kā arī 2002.gada pasaules čempions Ruslavs Ponomarjovs no Ukrainas un 2013.gada ātrā šaha vicečempions Jans Ņepomņaščijs no Krievijas.

Pusfināla uzvarētāji vēl šodien tiksies finālā, kurā arī tiks noskaidrots spēcīgākais 16 šahistu konkurencē, kurš saņems galveno balvu. Pusfināla cīņas sāksies plkst.12:00, bet fināls notiks plkst.16.30. Spēļu norisei visi interesenti var sekot klātienē, kā arī interneta tiešraidē, pieejama arī video translācija ar komentāriem angļu un krievu valodās

Sestdien notikušajos ceturtdaļfināla mačos Griščuks ar 2-0 uzvarēja daudzu starptautisku čempionātu uzvarētāju lielmeistaru Radoslavu Voitašeku no Polijas, Ponomarjovs ar 2-0 pārspēja šīgada pasaules čempionu ātrajā šahā Šahrijaru Hamidu Mamedjarovu no Azerbaidžānas, Ņepomņaščijs ar 2-1 pārspēja 2010.gada pasaules komandu čempionāta uzvarētāju Vladimiru Malahovu no Krievijas, bet Svidlers ar 1,5-0,5 uzvarēja 2004.gada pasaules čempionāta pusfinālistu Teimuru Radžabovu no Azerbaidžānas.

ACP kausa fināls Rīgā notiek pirmo reizi, to organizē slavenais šaha lielmeistars Aleksejs Širovs sadarbībā ar ACP un Latvijas Šaha federāciju (LŠF). Vidējais dalībnieku reitings pārsniedz 2730 punktus. Trīs dalībnieki ir ar ātrā šaha reitingu virs 2800 un pašlaik ierindojas pasaules vadošajā sešiniekā.

Kopējais balvu fonds ir 75 000 ASV dolāru. Uzvarētājs saņems 14 000 ASV dolāru, finālists – 9 000, trešās kārtas zaudētāji pa 6 000, otrās kārtas zaudētāji – pa 4 000, bet pirmās kārtas zaudētāji – 3 000 ASV dolāru katrs.

Turnīrs notiek Rietumu bankas galvenā biroja galerijā, Vesetas ielā 7. Sacensību tiešraidei no galdiņiem, kā arī video translācijai ar ekspertu komentāriem var sekot šeit: sahafederacija.lv http://www.acp-cup.com/

Par Latvijas Šaha federāciju:

Latvijas Šaha savienība (LŠS) ir dibināta 1924.gada 13.aprīlī un 1927.gadā, kad Latvija pirmo reizi piedalījās Pasaules šaha olimpiādē, kļuva arī par FIDE biedru. Pēc neatkarības atjaunošanas LŠS tika atjaunota 1991.gadā, tad arī atgriežoties FIDE biedra statusā, vēlāk arī kļūstot par Eiropas Šaha federācijas (ECU) biedru. 2010.gadā LŠS pārdēvēta par Latvijas Šaha federāciju.
Vairāk: LATVIJAS ŠAHA FEDERĀCIJA »

Informāciju sagatavoja:
Lauris Kļaviņš
LŠF prezidenta preses pārstāvis