Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Pēc Pekinas Dobele

Andrejs Siliņš

143 valstu labākie spēlētāji atsaucās uz Pirmo pasaules prāta sporta spēļu sarīkotāju aicinājumu „Dažādām civilizācijām kopēja gudrība” un ieradās Pekinā sacensties. Arī no Latvijas. Līdzšinējie mūsu dalībnieku rezultāti spārno. Kas tālāk pēc Pekinas spēlēm?

31. oktobrī un 1. novembrī jau 8. reizi Dobelē notiks Prāta spēles „Zemgale” ar plašu iespēju programmu katram prāta asinātājam. Pirmā diena – skolām. Prāta divcīņā „Prāta spogulis”, risinot savdabīgus uzdevumus un praktiskā spēlē labi pazīstamajā dambretē 8x8 un maz izplatītajā go 9x9 spēlē 3., 6. un 9. klašu pāri varēs izzināt savas domāšanas iespējas, prasmes sadarboties un pieņemt lēmumus.

Šo sacensību virsuzdevums – rosināt, izklaidējoties ar prāta spēlēm, apgūt vieglas mācīšanās noslēpumus. Pedagogiem šajā dienā īpaša tālākizglītības programma. Režisore Velga Līce palīdzēs apgūt iedarbīgu uzmanības vingrinājumu virkni un iepazīstinās ar paņēmieniem priekšstatu „gleznas” veidošanai. Divi izcili Sanktpēterburgas Valsts universitātes pasniedzēji Jurija un Natālija Gatanovi praktiskā nodarbībā iepazīstinās skolotājus ar jaunumiem radošas domāšanas treniņā.

Nākamajā dienā paredzētas individuālas sacensības 13 prāta spēlēs un vingrinājumos gan jauniešiem, gan pieaugušajiem: dambretē 8x8, dambretē 10x10, šahā, bridžā, zolītē, domino, monopolā, nardos, datorspēlē „Worms Armageddon”, orientēšanās sportā, krustvārdu mīklu risināšanā latviešu, angļu un krievu valodās.

Izvērsta informācija par 8. Prāta spēlēm „Zemgale” un dalības pieteikšanas iespēja atrodami internetā: psolatvija.dobele.lv