Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šahistam Širovam uzvara Keresa memoriālā Tallinā

Jānis Pārums

Šahistam Širovam uzvara Keresa memoriālā Tallinā
Aleksejs Širovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Latvijas šaha lielmeistars Aleksejs Širovs izcīnījis uzvaru Paula Keresa memoriālā šaha ātrspēlē. Turnīrs norisinājās aizvadītās nedēļas nogalē Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

Keresa memoriālā Širovs deviņās cīņās ne reizi nezaudēja – četras uzvaras un pieci neizšķirti. Tādejādi Latvijas šahists nopelnīja 6.5 punktus no 9 iespējamajiem un tuvākos sekotājus apsteidza par 0.5 punktiem. Pēc papildrādītājiem par otrās vietas ieguvēju kļuva amerikānis Jans Elvests, bet trešo vietu ieņēma igaunis Aleksandrs Bolodins un bijušais rīdzinieks, tagad Vācijas pilsonis Daniels Fridmans.

Piektā vieta vēl vienam Latvijas pārstāvim Jevgeņijam Svešņikovam (5.5 punkti), bet desmitnieku noslēdza mūsu dāmas Dana Reizniece Ozola (1.5) un Ilze Bērziņa (0.5).

Pauls Keress (1916. – 1975.) bija viens no spēcīgākajiem pasaules šahistiem laika posmā no pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem līdz sešdesmitajiem gadiem. Viņam trīsreiz izdevās izcīnīt PSRS čempiona titulu (1947., 1950., 1951.), turklāt Keress bija arī pasaules čempiona titula kandidāts. Keresa memoriāls notika jau 22.reizi.

Turnīra rezultāti un partiju iznākumi pieejami ŠEIT

  +1 [+] [-]

, 2013-01-14 14:48, pirms 11 gadiem
Sanāk, ka Bērziņa saņēma astoņus matus, bet R-O vismaz sešus. Džentlmeņu tur bijis maz.