Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Sākas prāta spēļu otrā daļa

Jānis Pārums

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā turpinās 1. Pasaules prāta spēļu sacensības. Par to, kā mūsu gudrajiem prātiem veicies bridžā, dambretē un šahā ziņo Ivars Ilziņš un Pēteris Freidenfelds.

Ziņo Ivars Ilziņš no Pekinas par svētdienas notikumiem:

Pekinā bridža sacensībās sākusies jau otrā nedēļa, trīs Latvijas pāri turpina spēlēt junioru pāru turnīrā. Pēc trijām kvalifikācijas turnīra kārtām pāru turnīra līderi bija Jānis Bethers ar Juri Balašovu. 4. kārtā vairs tā nepaveicās, bet tomēr abi puišu pāri (arī Pēteris Bethers ar Mārtiņu Lorencu) summā ir ļoti labās vietās - 6. un 13. no apmēram 120 pāriem.

Līga Vekša ar Natāliju Brikmani no Latvijas sieviešu izlases arī izvēlējās spēlēt šajā pasākumā. Turnīrs turpināsies vēl trīs dienas, un tikai pēdējā dienā A grupā sadalīs medaļas.

"Transnational mixed Teams" ir komandu sacensības, kādas parasti tiek rīkotas bridža olimpiādē, kad sākas "play off" fāze. Tajā komandas biedriem vairs nav jābūt no vienas valsts. Šī iemesla dēļ oficiālajā Pasaules prāta spēļu programmā turnīrs neietilpst. Turnīrs sākās vēlu vakarā. Mūsējie spēlē komandās kopā ar Lietuvas, Zviedrijas, Ukrainas, Igaunijas bridžistiem.

Noteikti ir vērts izlasīt arī prāta spēļu biļetenu - tur rakstīts par visiem pieciem spēļu veidiem. Pagaidām latvieši ir 7. gudrākā nācija pasaulē - dambretisti vakar dabūja zeltu un bronzu dambretē.

Kopā ar junioriem un Latvijas šahistiem vakar bijām apbalvošanas ceremonijā, kurā bija patīkama pārmaiņa: jau ierastās Ķīnas himnas vietā organizatoriem nācās spēlēt "Dievs svētī Latviju!" Izklausījās savādi, bet ļoti labi!

Čempione - Zoja Golubeva - izskatījās kā izspiests citrons - nav jau brīnums, fināls viņai beidzās 15 minūtes pirms apbalvošanas sākuma.

Pēteris Freidenfelds par pārējo:

Dambretē 8x8 cīņas sākās vakar trijos veidos: kungiem brazīliešu un angļu-amerikāņu versijās, dāmām – krievu versijā. Jau izspēlētas četras kārtas. Brazīliešu versijā no Latvijas startē divi dalībnieki: lielmeistars Laimons Zālītis (pašlaik ar 5 punktiem 8. vietā) un starptautiskais meistars Mārtiņš Junkurēns (4 punkti, 29. vieta), angļu-amerikāņu veidā - Raivis Paegle (izspēlēta viena kārta, Raivim zaudējums). Dāmām – izspēlētas 3 kārtas. Regīnai Piroņenai 4 punkti un 10. vieta, Antrai Valnerei 3 punkti un 17. vieta.

Dambretē 10x10 pirmdien sākās turnīrs ātrajā dambretē. Apdomas laika kontrole: 20 minūtes plus 7 sekundes par vienu gājienu katram spēlētājam uz visu partiju. Izspēlētas divas kārtas. 3. vietā ar 4 punktiem starptautiskais meistars Roberts Misāns, kurš spēja pieveikt ļoti spēcīgo Žanu Marku Ndjofangu (Senegāla).

Šahā pirmdien notika nacionālo komandu turnīrs ātrspēlē ar laika kontroli 3 minūtes uz partiju plus divas sekundes par katru izdarīto gājienu. Latvijas kungu komanda ierindojās 10. vietā, uzvarot Dānijas, Itālijas, Turkmēnijas, Igaunijas un Irakas komandas. Neizšķirts ar Indiju un Singapūru, zaudēts Ukrainas, Vjetnamas, Ungārijas un Filipīnu izlasēm.

Latvijas dāmu komandai 7. vieta. Uzvarētas Dānijas, Zviedrijas, ASV, Irānas un Lietuvas komandas. Neizšķirts ar Ukrainu un Nīderlandi, zaudēts Krievijai, Ungārijai, Turcijai un Ķīnai.

Rītdien mūsu šahisti uzsāks dalību "tempo" komandu turnīrā ar laika kontroli 25 minūtes uz partiju plus 10 sekundes par gājienu.

Informāciju sagatavoja:
Pēteris Freidenfelds

     [+] [-]

, 2008-10-13 18:27, pirms 16 gadiem
njā, es ar tur gribētu būt un uzspēlēt pret pasaules viedajiem prātiem

  +1 [+] [-]

, 2008-10-13 19:08, pirms 16 gadiem
tev tur nebutu ko darit

     [+] [-]

, 2008-10-13 19:38, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: tev tur nebutu ko darit
bet gribēt nav kaitīgi

  +2 [+] [-]

, 2008-10-13 20:57, pirms 16 gadiem
ir jau nācies klātienē redzēt pāris no šiem prātiem, tas pats Junkurēns vnk zvērs