Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Golubeva šodien cīnās par zeltu

Jānis Pārums

Golubeva šodien cīnās par zeltu
Zoja Golubeva un Tatjana Čuba

Sestdien pirmajās prāta spēlēs Pekinā tika aizvadītas pusfināla cīņas dambretē gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Vīru konkurencē zaudējumu piedzīvoja Guntis Valneris, bet dāmām Zoja Golubeva uzvarēja savu pretinieci un šodien cīnīsies par zeltu.

Līdz pusfinālam bija tikuši pieredzējušākie un aukstasinīgākie spēlētāji. Izvairīšanās no liela riska pie garākas apdomas laika kontroles noveda pie miera izlīgumiem visās četrās pusfināla spēlēs.

Šādā situācijā sacensību noteikumi pusfinālam paredz jaunu risinājumu: otra partija notiek ar saīsinātu laika kontroli pēc t.s. Fišera sistēmas (20 minūtes un 10 sekundes par katru gājienu spēlētajam visas partijas izspēlei). Ja atkal neizšķirts – vel īsāka laika kontrole (7 minūtes un 3 sekundes par gājienu katram). Neizšķirts? Tad vēl īsāks apdomas laiks (5 minūtes un 3 sekundes).

Šādā pieaugošas spriedzes un riska mačā Guntis Valneris – Aleksandrs Getmanskis veiksmīgākais izrādījās jaunākais. 20 mīnusu partijā Guntis sliktākā pozīcijā nenovērtēja atjautīgu pretinieka divu kauliņu upuri un bija spiests padoties. Tā Aleksandrs Getmanskis (Krievija) pirmais nodrošināja sev vietu finālā.

Zojai Golubevai veicas labāk. 20 mīnusu partiju ar Olgu Baltazi (Ukraina) viņa noslēdza neizšķirti, bet 7 minūšu partijā Olga pārtērēja apdomas laiku un zaudēja.

Šodien finālā sacenšas: Aleksandrs Georgijevs ar Aleksandru Getmanski (abi no Krievijas) un Zoja Golubeva (Latvija) ar Tatjanu Čubu (Nīderlande).

Informāciju sagatavoja:
Pēteris Freidenfelds