Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Valneris un Golubeva ceturtdaļfinālā

Andrejs Siliņš

Valneris un Golubeva ceturtdaļfinālā
Guntis Valneris pret Juriju Aņkijevu

Pirmajās pasaules Prāta spēlēs, kas šobrīd turpinās Ķīnas galvaspilsētā Pekinā, Dambretē 10x10 ceturtdaļfinālā iekļuvuši Latvijas pārstāvji Guntis Valneris un Zoja Golubeva, kuri jau paspējuši aizvadīt arī ceturtdaļfināla cīņu.

Dambretē 10x10 no rīta izspēlēja astotdaļfinālu. Organizatori noteica, ka astotdaļfinālā neizšķirtas partijas vērtē pa labu tam spēlētājam, kuram augstāka vieta priekšsacīkstēs. Protams, strīdīgs risinājums, jo zemākas vietas īpašniekam paliek maz izredžu uz panākumu: pretinieku apmierina neizšķirts iznākums.

Pirmais upuris bija pasaules čempions Aleksandrs Švarcmans (8. vieta A grupā), kurš nespēja pievarēt pasaules eksčempionu Aleksandru Georgijevu (1. vieta B grupā). Līdzīgs liktenis piemeklēja arī mūsējos Lauru Ratnieci un Robertu Misānu. Zoja Golubeva tīri uzvarēja Olgu Abduļinu (Krievija), bet Gunti Valneri glāba 2. vieta priekšsacīkstēs: partija ar Basiru Ba (Senegāla) beidzās neizšķirti.

Pēcpusdienā notika ceturtdaļfināla spēles. Gan Guntis Valneris ar Juriju Aņikejevu (Ukraina), gan Zoja Golubeva ar Nataliju Šestakovu (Krievija) nospēlēja neizšķirti. Ceturtdaļfinālā jau cita attieksme pret neizšķirtu: pārspēle šorīt ar saīsinātu apdomas laika kontroli.

Bridžā beidzās mači apakšgrupās visos komandu sacensību veidos - valstu izlasēm, sieviešu izlasēm, junioru izlasēm (U-28), kā arī jauniešiem U-26 un U-21 grupās. Tālāk mači notiks jau kā play off - valstu un sieviešu izlašu grupās pa 16 komandām, bet junioru un jauniešu grupās - pa astoņām komandām turpinās cīnīties par medaļām. Latvijas izlases šajā posma neiekļuva.

Šodien bridžā beidzās mači apakšgrupās visos komandu sacensību veidos - valstu izlasēm, sieviešu izlasēm, junioru izlasēm (U-28), kā arī jauniešiem U-26 un U-21 grupās. Tālāk mači notiks jau kā play off - valstu un sieviešu izlašu grupās pa 16 komandām, bet junioru un jauniešu grupās - pa astoņām komandām turpinās cīnīties par medaļām. Latvijas izlases šajā posma neiekļuva - open izlase savā grupā uzvarēja 9 mačus, zaudēja 8 un ar 251 VP ieņēma 11.vietu, bet sieviešu izlase guva 6 uzvaras un 11 reizes zaudēja un ar 214 VP palika 15. vietā.

Vistuvāk ceturtdaļfināliem tika mūsu junioru komanda (Kārlis Rubīns, Jānis Neimanis, Jānis Bethers, Juris Balašovs, Pēteris Bethers, Mārtiņš Lorencs, kapteinis - Anita Strazda), kas 74 valstu konkurencē 17 mačos pēc Šveices sistēmas uzvarēja 11 spēlēs un izcīnīja 279 VP, kas deva dalītu 12.-14. vietu. Līdz kārotajai 8. vietai puišiem pietrūka tikai 10 punkti. Visticamāk tie netika iegūti ceturtdien, kad trešdienas vakara smagā zaudējuma poļiem iespaidā, puiši mēģināja atgūt punktus un zaudēja divus mačus pēc kārtas.

No Baltijas valstu komandām "play off" iekļuva tikai Igaunijas open izlase. Jāatzīmē, ka kopumā komandu sacensībās izpaudās Eiropas bridža pārsvars - Open izlašu grupā astotdaļfinālos spēlēs 12 komandas no Eiropas, sieviešu konkurencē - 13, junioriem ceturtdaļfinālos - 6 komandas no astoņām.

Junioriem bridža turnīri nav beigušies - jau rīt sāksies pāru sacensības, bet 16. un 17. oktobrī notiks individuālais turnīrs.

Lielmeistaru individuālie turnīri, kuros piedalījās vīriešiem 36 un dāmām 24 spēlētājas, noslēdzās vakar vēlu vakarā un tajos uzvarēja attiecīgi Tors Helness (Norvēģija) un Katrīna Midskoga (Zviedrija).

Šorīt Pekinā ieradās latviešu šahisti, kas piedalīsies vīriešu un sieviešu komandu turnīros. Viņiem laiks aklimatizācijai un Ķīnas iepazīšanai būs pietiekams - komandu turnīrs ātrspēlē notiks 13. un 14. oktobrī, bet ar normālo apdomas laiku - 14. - 17. oktobrī.

Informāciju sagatavoja
Pēteris Freidenfelds

  +4 [+] [-]

, 2008-10-11 09:02, pirms 16 gadiem
Tagad jau abi ir pusfinaalaa! Valneris un Golubeva abi paarspeelees panaaca neizshkjirtu un pateicoties labaakai vietai grupu turniiraa sasniedza pusfinaalu. Valnera pretinieks buus Getmanskis, kursh iekljuva pusfinaalaa pateicoties Ndjofanga telefonam (ja tev ieskanaas mobilais, tev ieskaita zaudeejumu) Nebuutu briinums, ja laipnais zvaniitaajs izraadiitos kaads no Getmanska komandas, taapeec Guntim iesaku saveejo atsleegt Otrais pusfinaals - Shvarcmana un Chizhova nomociitaajs Georgijevs pret supervecmeistaru Gantvargu. Zoja speelees pret Baltazhi.

     [+] [-]

, 2008-10-11 09:38, pirms 16 gadiem
Pusfinaali. Laiv end ikskluuziv.

wmsg-draughts.org

  -1 [+] [-]

, 2008-10-11 10:52, pirms 16 gadiem
Labs raksts

     [+] [-]

, 2008-10-11 11:14, pirms 16 gadiem
ar to puisi ir nacies runat, kas sez preti! Normals calis! Spele nereali labi, bet domaju, ka Valneris ne sliktak un ka x bus garantets!

     [+] [-]

, 2008-10-11 11:31, pirms 16 gadiem
kas ir 10x10? es zinu tikai 100 lauciņu dambreti

Telefons vienkārši ir jāizslēdz spēļu laikā - tā kā nav ko te piekasīties.

     [+] [-]

, 2008-10-11 13:02, pirms 16 gadiem
Vienīgi speciālisti saka, ka Valneris ir ātrspēlē pavājš, ja izķirošā ātrspēle, tad ziepes

     [+] [-]

, 2008-10-11 13:34, pirms 16 gadiem
man jau škiet, ka ātrspēle Valnerim tīri labi patīk, kā nekā 2007.g. pasaules čempions.

  -1 [+] [-]

, 2008-10-11 14:19, pirms 16 gadiem
Malacis.