Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Latvijas šaha izlases pārliecinoši uzveic Kamerūnu un Bermudu salas

Agris Suveizda

Latvijas šaha izlases pārliecinoši uzveic Kamerūnu un Bermudu salas
Foto: sahafederacija.lv

LETA. Latvijas vīriešu un sieviešu izlases trešdien Budapeštā ar pārliecinošām uzvarām sāka šaha olimpiādi.

Latvijas komanda, kas "Open" sacensībās ir izsēta ar 42. numuru, ar 4:0 pieveica Kamerūnu (143.). Uzvaras ar baltajām figūrām izcīnīja Arturs Neikšāns un Toms Kantāns, bet ar melnajām - Ņikita Meškovs un Normunds Miezis. Uzvaru ar 4:0 pirmajā kārtā izcīnīja 56 komandas, Latvijai ieņemot 42. vietu 196 komandu vidū.

Latvijas sieviešu komanda, kas izsēta ar 36. numuru, ar tādu pašu rezultātu pieveica Bermudu salu (126.) šahistes. Ar baltajām figūrām uzvarēja Laura Rogule un Agnesa Stepania Ter-Avetisjana, bet melnajām - Ilze Bērziņa un Linda Krūmiņa. Uzvaru ar 4:0 pirmajā kārtā izcīnīja 72 komandas, Latvijai ieņemot 36. vietu 182 komandu sacensībās.

Latviju vīriešu komandā ar kapteini Nelliju Maklakovu pārstāv Ņikita Meškovs, Ilmārs Starostīts, Arturs Neikšāns, Toms Kantāns un Normunds Miezis, bet sieviešu izlasē ar kapteini Zigurdu Lanku - Ilze Bērziņa, Laura Rogule, Linda Krūmiņa, Renāte Vidruska, Agnesa Stepania Ter-Avetisjana. Delegāciju vada Latvijas Šaha federācijas ģenerālsekretāre Daiga Falkane.

45. šaha olimpiāde Budapeštā notiek no 10. līdz 23. septembrim.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2024-09-12 08:58, pirms nedēļas
Arēnā Rīga varēja kādas spēles.

     [+] [-]

, 2024-09-12 18:56, pirms nedēļas
Interesanti kur tad mūsu galvenā sporta gremdētāja nodokļu speciāliste Reizniece.