Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

V.Petrova piemiņas turnīrā ātrajā šahā uzvar reitinga līderis Ivančuks

Agris Suveizda

V.Petrova piemiņas turnīrā ātrajā šahā uzvar reitinga līderis Ivančuks
Publicitātes foto

Jūrmalā aizritējušajā Vladimira Petrova piemiņas turnīrā ātrajā šahā pirmo vietu izcīnīja talantīgais šaha lielmeistars Vasilijs Ivančuks no Ukrainas. Viņam bija arī augstākais FIDE reitings no visiem turnīra dalībniekiem – 2809.

Otro vietu ieņēma turnīra otrais numurs – Sergejs Karjakins (Krievija, FIDE reitings – 2798), bet trešajā vietā ierindojās turnīru ar sesto kārtas numuru sākušais Boriss Gelfands (Izraēla, FIDE reitings – 2724).

Turnīra atklāšanā piedalījās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis:
Sveicu visus Jūrmalā, novēlu šaha meistariem, lielmeistariem, iesācējiem un visiem pārējiem spēlētājiem veiksmi, izturību, panākumus, bet lai uzvar stiprākais!

Turnīra organizators, lielmeistars Aleksejs Širovs:
Jūrmala ir pilsēta ar senām šaha tradīcijām, jau 1937.gadā Ķemeros notika starptautisks turnīrs, kurā negaidīti uzvarēja tolaik maz zināmais šahists Vladimirs Petrovs. Lai godinātu viņa piemiņu, šogad jau ceturto reizi notiek viņa piemiņas turnīrs ātrajā šahā, kurā šoreiz izdevies pulcēt ievērojamu skaitu pasaules spēcīgāko lielmeistaru, bet priecē arī lielais kopējais dalībnieku skaits – vairāk nekā 200.

Turnīru kā ceturtais noslēdza Ričards Raports no Ungārijas (FIDE – 2724). Ārpus spēcīgāko trijnieka palika turnīru kā trešais sākušais Šahrijars Mamedjarovs no Azerbaidžānas (FIDE – 2766), kurš palika piektais. Sesto vietu ieņēma Konstantins Sakajevs (Krievija, FIDE – 2615), bet septīto – Daniels Fridmans (Izraēla, FIDE – 2643). Pirmo astotnieku noslēdza pats turnīra organizators Aleksejs Širovs (Latvija, FIDE – 2622), kurš pēc reitinga turnīru sāka kā piecpadsmitais spēcīgākais dalībnieks.

Spēcīgākā šahiste starp sievietēm izrādījās lielmeistare Olga Girja no Krievijas (FIDE – 2363), bet spēcīgākais šahists starp junioriem U-20 grupā bija starptautiskais meistars Maksims Lugovskojs (Krievija, FIDE – 2458).

No Latvijas šahistiem labāko rezultātu sasniedza starptautiskais meistars Rolands Bērziņš (FIDE – 2506). Turnīrā diemžēl nepiedalījās Latvijas lielmeistari Igors Kovaļenko un Normunds Neikšāns, kuri būtu varējuši izrādīt sīvu konkurenci turnīra favorītiem.

Par ieguldījumu šaha turnīra norisē Latvijas Šaha federācija pasniedza Jūrmalas pilsētas domei Goda rakstu, un domes priekšsēdētājam Gatim Truksnim personīgi – šaha komplektu ar aicinājumu piedalīties nākamajā turnīrā.
Turnīrs šogad notika jau ceturto gadu pēc kārtas, un tā mērķis ir saglabāt piemiņu par vienu no spilgtākajiem Latvijas šahistiem – Vladimiru Petrovu, kurš traģiski gāja bojā padomju represijās Otrā pasaules kara laikā.
Sacensības notika trijās grupās: ‘’A’’, ‘’B’’, ‘’C’’. ‘’A’’ turnīrs visiem spēlēt gribētajiem, ‘’B’’ turnīrs līdz FIDE ātrā šaha reitingam 2350, ‘’C’’ turnīrs līdz FIDE ātrā šaha reitingam 1800.

Informāciju sagatavoja:
Lauris Kļaviņš,
LŠF preses sekretārs

     [+] [-]

, 2015-03-09 20:35, pirms 9 gadiem
Spēcīgs dalībnieku sastāvs bijis turnīrā .

     [+] [-]

, 2015-03-09 23:00, pirms 9 gadiem
Tiešām iespaidīgi. 2 top10 spēlētāji pēc FIDE reitinga. Visu cieņu tiem, kas šo turnīru noorganizēja un spēja tik skaļus vārdus piesaistīt

     [+] [-]

, 2015-03-10 11:09, pirms 9 gadiem
No Latvijas šahistiem labāko rezultātu sasniedza Aleksejs Širovs. Labākā Latvijas šahista balvu gan ieguva Rolands Bērziņš, jo Širovs saņēma lielāku balvu par 8.vietu.