Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Česnokova - U16 pasaules čempione un U13 vicečempione

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Česnokova - U16 pasaules čempione un U13 vicečempione
Jeļena Česnokova uz otrā pakāpiena
Foto: bjcbolderaja.lv

Latvijas jaunā dambretiste Jeļena Česnokova nupat izcīnījusi U13 pasaules čempionāta sudraba medaļu, bet jūlijā viņa kļuva par U16 pasaules čempioni.

U13 pasaules čempionātā līdz zelta medaļai šoreiz pietrūka tikai viens punkts. Česnokovas trenere ir Zoja Golubeva, kura šogad kļuva par 13-kārtēju pasaules čempioni.

Interesanti: 2010. gadā meitenes trenere žurnālā "Sports" prognozēja, ka pēc pieciem gadiem Česnokova kļūs par pasaules čempioni, bet talantīgā dambretiste to paveica jau pēc trijiem gadiem.

U16 pasaules čempionātā Česnokova (13) bija turnīra jaunākā dambretiste. Neskatoties uz saviem gadiem, BJC "Bolderāja" dambretes pulciņa audzēkne izcīnīja pasaules čempiones titulu gan ātrspēlē, gan klasiskajā programmā. BJC atzīst, ka Česnokovas rezultāts ir unikāls, viņai piemīt milzīgs talants. "Bolderājas" pedagogi cer uz turpmāku pašvaldības atbalstu talantīgo audzēkņu startiem. Augstie rezultāti ir labs piemērs pārējiem paaugstināt personīgo spēles līmeni. Šis turnīrs ir arī iespēja iegūt vērtīgu starptautisko sacensību pieredzi, iepazīties ar jaunu valsti un iegūt draudzīgus sakarus ar dambretes centriem ārzemēs.

Izmantotie resursi:
bjcbolderaja.lv