Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Valnerim bronza Eiropas čempionātā 100 lauciņu dambretē, Vipulim tikpat punktu un 15. vieta

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Valnerim bronza Eiropas čempionātā 100 lauciņu dambretē, Vipulim tikpat punktu un 15. vieta
Guntis Valneris (otrais no labās). Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Itālijas pilsētā Chianciano Terme 7. jūnijā noslēdzās Eiropas čempionāti vīriešiem un sievietēm klasikā 100 lauciņu dambretē, kur panākumu guvis starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris, kurš izcīnījis bronzas medaļu, bet ar tikpat punktiem kā Valnerim ar 15. vietu ļoti lielajā un līdzvērtīgajā konkurencē nācās samierināties Raimondam Vipulim.

Par Eiropas čempionāta bronzas medaļas ieguvēju, izcīnot 11 punktus deviņās kārtās, kļuva mūsu starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris. Tikpat punktu ieguva otrs mūsu starptautiskais lielmeistars Raimonds Vipulis, taču pēc papildus kritērijiem viņš arkārtīgi līdzīgajā daudzu dambretistu konkurencē ierindojās 15.vietā. Roberts Misāns un Pēteris Kripans izcīnīja 10 punktus un ierindojās attiecīgi 22. vietā un 23.vietā, Vsevolods Mitrēvičs ar deviņiem punktiem ierindojās 35.vietā. Pavisam sacensībās piedalījās 57 dambretisti un par Eiropas čempionu ar 13 punktiem kļuva starptautiskais lielmeistars Jans Groenendijks no Nīderlandes, sudraba medaļa Nīderlandes dambretistam Jitse Slumpam, kuram tāpat kā Valnerim un Vipulim 11 punkti.

Sieviešu turnīrā piedalījās trīs mūsu jaunās dambretistes Alisa Orlova, Malvīne Misāne un Alise Misāne. Divdesmit četru dalībnieču konkurencē augsto astoto vietu izcīnīja Alise Misāne, iegūstot 10 punktus. Desmit punkti arī viņas vecākajai māsai Malvīnei Misānei, bet papildus rādītāji viņu ierindoja desmitajā vietā. Alisa Orlova izcīnīja deviņus punktus un četrpadsmito vietu. Par Eiropas čempioni kļuva Ukrainas pārstāve Viktoriya Motrichko, kura izcīnīja 14 punktus, otrā vieta Nīderlandes pārstāvei Darja Tkačenko ar 13 punktiem, bet bronzas godalga Polijas dambretistei Natalia Sadovska.

8.jūnijā Eiropas čempionāts turpināsies ar ātrās dambretes sacensībām, bet noslēgsies 9.jūnijā ar ātrspēles sacensībām.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija

     [+] [-]

, 2024-06-09 01:37, pirms 2 nedēļām
Šitais nožēlojamis klaunu sports vēl vispār eksistē ?! :O Ja jau šahā dators sen jau gaismas gadus priekšā cilvēkam , tad kas vispār notiek tik trulā uyn salīdzinoši tupi trulā kauliuņu bīdīšanā ar šahu salīdzinot ?! Šim sportam jau sen ir viet a vēstures mēslainēun tas ka tur tikai penši gozējas uz pjedestāliem - tas arī veiksmigi par to liecina !