Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Prāta spēlēs sākas izšķirošās cīņas priekšsacīkstēs

Jānis Pārums

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā turpinās pirmās pasaules prāta spēles. Ar mainīgām sekmēm cīnās Latvijas bridža un dambretes meistari. Portāls eSports.lv piedāvā ieskatu sacensību gaitā.

Bridžs
Kā no Pekinas ziņo Ivars Ilziņš, bridža kvalifikācijas turnīros ir nospēlētas 12 kārtas. Vēl atlikušas divas kārtas rīt un trīs - piektdien. Ceturtdien turnīrā brīvdiena - ekskursija uz Ķīnas mūri, aizliegto pilsētu vai azartiska kaulēšanās iepērkoties. Sākotnējās cenas ir smieklīgas, salīdzinot ar Rīgu. Bet tās ir iespējams nokaulēt vēl reizes trīs.

Šodien Latvijas bridža izlase nospēlēja ievērojami labāk nekā iepriekš - gandrīz ar vienādu rezultātu uzvarēja ļoti spēcīgo Zviedriju 23:7 un pastarīti Jamaiku 25:4 . Pēc tam nācās zaudēt Nīderlandei 11:19. Arī ar Nīderlandi rezultāts ir pieklājīgs, ņemot vērā reģistrēto bridžistu skaitu šajā valstī - 87 200 salīdzinājumā ar Latvijas 200.

Sieviešu izasei šodien nebija veiksmīgā diena - pēc vakardienas 3 uzvarām šodien 3 zaudējumi - Pakistānai, Indijai un Īrijai.

Tagad "Open" un sieviešu izlašu grupās mums baltiešiem vajadzēs turēt īkšķus par igauņiem - savā apakšgrupā viņi ir otrajā vietā un izredzes tikt astotdaļfinālā ļoti reālās - 5 mačus pirms kvalifācijas beigām starpība ar 5. vietu (kas vairs tālāk nespēlēs) 18 punkti .

Latvijas junioru izlase šorīt uzvarēja Taivanu ar 18:12, pēc tam arī mājiniekus ķīniešus ar 16:14 un pacēlās līdz 5. vietai. Maču ar ķīniešiem demonstrēja internetā: bridža portālā "Bridge Base Online" to varēja vērot interesenti no visas pasaules. Sacensību vietā to tiešraidē rādīja skatītāju zālē, kur spēli komentēja pazīstami lielmeistari. Pēc šī panākuma trešajā šodienas kārtā nācās spēlēt ar pasaules junioru bridža neapstrīdamiem līderiem poļiem. Poļiem gandrīz droši arī šajā turnīrā var paredzēt zelta medaļas. Paris neveiksmīgi lēmumi, veiksme poļiem, un tika piedzīvots smagākais zaudējums turnīrā - 5:25. Tas nobīdija komandu uzreiz uz 16. vietu. Taču punktu blīvums tabulas augšdaļā ir tāds, ka izredzes tikt astotdaļfinālā nav samazinājušās - otrreiz ar poļiem jau kvalifikācijas turnīrā vairs jāspēlē nebūs!

Dambrete
Dambretē 10x10 izspēlēja 6. priekšsacīkšu kārtu. Bija iestājies tāds kā klusums pirms vētras. Zoja Golubeva sacentās ar pašreizējo pasaules čempioni Darju Tkačenko no Ukrainas. Svaru kausi daudz nesvārstījās – neizšķirts. Zoja joprojām līdere. Guntim Valnerim par pretinieku bija ielozēts rīdziniekam neērtais lielmeistars Morodolo Amrilojevs (Krievija). Sarežģījumi bija, taču gala iznākumā neizšķirts. Guntim un vēl 10 dalībniekiem, t.sk. dobelniekam Robertam Misānam pa 8 punktiem un dalīta 4.- 14. vieta. Papildrādītājs – koeficienti – Gunti ierindo 4. vietā, bet Robertu – 11.

Vēl atlikušas trīs kārtas. Pēc tām vīriešiem pa 8 labākiem no A un B grupas sacentīsies astotdaļfinālā, bet sievietēm astotdaļfinālā cīnīsies 16 labākās spēlētājas. Vīriem situācija nervus kutinoša. Latvijas labāko spēlētāju partijām iespējams sekot internetā tiešraidē katru dienu.

Informāciju sagatavoja:
Ivars Ilziņš (bridžs) un Pēteris Freidenfelds (dambrete)

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-10-07 22:38, pirms 16 gadiem
pats gribeetu iemaaciities bridzhu speeleet bet nemaaku

     [+] [-]

, 2008-10-07 23:18, pirms 16 gadiem
sergis89 rakstīja: pats gribeetu iemaaciities bridzhu speeleet bet nemaaku
jāpamēgina netā novilkt kkadu speliti un japapeta!!!
gan jau Guntis dabūs medāli
a Robertam vēl daudz gadi priekšā... neko nenokavēs

  +2 [+] [-]

, 2008-10-07 23:20, pirms 16 gadiem
Latvijas labāko spēlētāju partijām iespējams sekot internetā tiešraidē katru dienu.

varēja jau iedot linku kur var sekot līdz, varbūt kāds zin kur var redzēt rezultātus dambretē.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-08 10:20, pirms 16 gadiem
Šeit vajadzētu kaut ko atrast:

worldbridge.org: 1st World Mind Sports Games