Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Ar pārsteigumiem sācies Latvijas čempionāts vīriešiem 100 lauciņu dambretē

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ar pārsteigumiem sācies Latvijas čempionāts vīriešiem 100 lauciņu dambretē
Latvijas čempionāts 100 lauciņu dambretē vīriešiem 2021. Foto: Latvijas dambretes federācija.

Šajā nedēļas nogalē Rīgā sācies Latvijas čempionāts vīriešiem 100 lauciņu dambretē, kurš norisināsies sešas dienas. Pirmās trīs dienas tika aizvadītas šajā nedēļas nogalē no 3. līdz 5.septembrim, bet noslēdzošās trīs dienas paredzētas nākamās nedēļas nogalē – no 10. līdz 12.septembrim. Pēc piecām no kopumā vienpadsmit kārtām vadībā izvirzījušies dobelnieks Ričards Osītis un siguldietis Renards Helfrehts.

Fināla cīņas uzsākuši 12 dalībnieki, starp kuriem jāizceļ tikko veiksmīgi pasaules čempionātu aizvadījušais starptautiskais lielmeistars Raimonds Vipulis un joprojām labā formā spēlējošais starptautiskais lielmeistars Laimonis Zālītis. Pie medaļu pretendentiem tika pieskaitīti arī tādi dambretes meistari kā Jakovs Levins, Gunārs Zālītis un Gunārs Gribuška. Nopietni sāncenši pārējiem solās būt Vsevolods Mitrēvičs, Ričards Osītis, Renards Helfehts, Raimonds Millers, Jevgeņijs Matvejevs, Raimonds Klimāvičs un Leonīds Bičkovskis.

Vienīgie, kuri pirmajās piecās kārtās izcīnīja divas uzvaras un izvirzījās vadībā, ir abi ar zemāko reitingu startējošie jaunie dalībnieki – Ričards Osītis un Renards Helfrehts. Augusta beigās pasaules čempionātā U20 grupā bronzas medaļu izcīnījušais 19 gadus vecais Osītis, kurš šogad kļuva par Latvijas čempionu U19 grupā, uzvarēja lielmeistaru Laimoni Zālīti un Jakovu Levinu, bet cīnījās neizšķirti ar Leonīdu Bičkovski, Gunāru Gribušku un Raimondu Milleru nopelnot 7 punktus. Tikpat punkti ir arī 18 gadus vecajam valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvējam U19 grupā Helfrehtam, kuram uzvara pār Raimondu Klimāviču un Jevgēņiju Matvejevu, kā arī nospēlēja neizšķirti pret Raimondu Milleru, Gunāru Zālīti un Raimnondu Vipuli. Pēc četriem neizšķirtiem piektajā kārtā pie pirmajām uzvarām tika 16 gadus vecais Vsevolods Mitrēvičs un starptautiskais lielmeistars Raimonds Vipulis, kuri ar 6 punktiem pakāpušies uz dalītu 3.-4.vietu.

Sākotnēji dalībnieku vidū bija pieteikts arī starptautiskais lielmeistars Guntis Valneris, taču 1994.gada pasaules čempions šogad Latvijas čempionātā nestartē.