Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šaha olimpiādē uzvara pār Paragvaju ļauj pakāpties uz 25.vietu

Kristaps Zālītis

Šaha olimpiādē uzvara pār Paragvaju ļauj pakāpties uz 25.vietu
Normunds Miezis Šaha olimpiādē.
Foto: sahafederacija.lv

Atsākoties Pasaules Šaha olimpiādei, mūsu vīriešu izlase izcīnījusi pārliecinošu uzvaru ar 3:1 pret Paragvajas izlasi. Uzvaras izcīnīja Aleksejs Širovs, Normunds Miezis un Ilmārs Starostīts, bet zaudējumu piedzīvoja Arturs Neikšāns. Savukārt dāmām zaudējums ar 1:3 pret Peru izlasi. Vienīgo uzvaru izcīnīja Laura Rogule, bet zaudēja Dana Reizniece-Ozola, Ilze Bērziņa un Katrīna Šķiņķe. Pēc 6. kārtas Latvijas vīriešu izlasei 4 uzvaras un 2 zaudējumi, kas šobrīd dod 25. vietu. Savukārt dāmām 3 uzvaras, 1 neizšķirts un 2 zaudējumi, kas mūsējās ierindo 41.vietā.

Otrdien vīriem melnie pret Turkmenistānu, bet dāmām melnie pret vēl vienu Dienvidamerikas komandu – Kolumbiju.

Vīriešu izlases mačs pret Paragvaju iesākās ar interesantu Alekseja Širova pozicionālu upuri – vispirms tika noupurēts bandinieks, pēc tam arī kvalitāte. Ātri tika atrasts variants, kā ar melnajiem uztaisīt neizšķirtu. Bet vienkārša uzvara nebija redzama. Diemžēl tad sekoja nepatīkams pavērsiens – taktisku triecienu nepamanīja Arturs Neikšāns un tika nomatots -mačā līdz ar to rezultāts kļuva 0:1. Iespējams, šī iemesla dēļ Aleksejs izlēma turpināt cīņu bez kvalitātes, bet ar labu kompensāciju. Izrādījās, ka pretinieks tam nav gatavs un visai ātri ieguva zaudētu pozīciju. Tāpat savus pārsvarus izdevās realizēt abiem mūsējiem, kas spēlēja ar baltajiem – Ilmāram Starostītam un Normundam Miezim. Līdz ar to beigās itin pārliecinoša uzvara 3:1.

Dāmu komandas mačs pret Peru mūsējām iesākās ar nepatīkamu pavērsienu – atklātnē neveiksmīgi nospēlēja Ilze Bērziņa un jau 8. gājienā bija iegūta ja ne zaudēta, tad ievērojami sliktāka pozīcija. Šo triecienu kompensēja Laura Rogule, kas aizvien palielināja savu ar baltajiem iegūto pārsvaru un beigās izcīnīja uzvaru. Diemžēl tad figūru nogulēja Dana Reizniece-Ozola un rezultāts 1-1. Atlika divas partijas, kurās Katrīnai Šķiņķei līdzīga pozīcija, bet Ilze Bērziņa mēģina glābt galotni bez bandinieka. Diemžēl Katrīna Šķiņķe laika trūkumā pieļāva kļūdas un zaudēja. Visbeidzot arī Ilzei Bērziņai izglābties neizdevās un līdz ar to 1:3.

Analizējot individuālos rezultātus vīriešu izlasē jāizceļ tās pirmo divu galdiņu sniegums – gan Aleksejam Širovam, gan Normundam Miezim pa 4 punktiem 5 partijās. Abi nospēlējuši neizšķirtu ar Krievijas superlielmeistaru un vēl vienu neizšķirtu, bet pārējās partijas uzvarējuši, kas abiem ļauj paaugstināt savus reitingus. Aleksejam tas ļauj sasniegt tekošo reitingu 2721. Līdzīgi dāmu komandā vislabākais sniegums pirmajiem diviem galdiņiem un šeit īpaši jāizceļ komandas augstākā reitinga īpašnieces Lauras Rogules sniegums – 4,5 punkti 5 partijās un reitinga sasniegums 2592, kas šobrīd dod 7. vietu pie otrā galdiņa.

Septītajā kārtā mūsu vīriešiem ielozēti melnie pret turnīra 57. numuru Turkmenistānas komandu (vidējais reitings 2442), bet dāmām ar melnajiem jāspēlē ar 34. numuru Kolumbiju (vidējais reitings 2219).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-09-05 07:32, pirms 12 gadiem
Dāmām iet ar vien trakāk.0-4 pret Kolumbiju,komandu ,kur tikai vienai dalībniecei reitings līdzvērtīgs mūsējām.Veči uzvarēja un turpina kāpt uz augšu.