Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Šaha čempionātā labākie Neikšāns, Miezis, Bērziņa un Reizniece-Ozola

Kristaps Zālītis

Šaha čempionātā labākie Neikšāns, Miezis, Bērziņa un Reizniece-Ozola
Dana Reizniece-Ozola. Foto: sahafederacija.lv

Nedēļas nogalē atpūtas kompleksā „Mežezers” noslēdzās Latvijas čempionāts ātrspēlē un ātrajā šahā. Par Latvijas čempionu ātrspēlē pārliecinoši kļuva lielmeistars Arturs Neikšāns, bet sieviešu konkurencē titulu izcīnīja lielmeistare Ilze Bērziņa. Par Latvijas ātrā šaha čempionu kļuva lielmeistars Normunds Miezis, bet sievietēm uzvaru izcīnija Dana Reizniece – Ozola.

Ātrspēlē pārliecinoši ar iegūtajiem 11 punktiem no 13 iespējamajiem uzvarēja Artūrs Neikšāns. Otrajā vietā ierindojās FIDE meistars Toms Kantāns ar 10 punktiem, kam sekoja Latvijas pirmais numurs Aleksejs Širovs ar tādu pašu punktu skaitu, bet sliktāku koeficientu.

Sieviešu konkurencē Latvijas čempiones titulu izcīnīja lielmeistare Ilze Bērziņa ar 7,5 punktiem, otrajā vietā ierindojās lielmeistare Dana Reizniece – Ozola ar 7 izcīnītajiem punktiem, savukārt trešo vietu izcīnīja starptautiskā meistare Katrīna Šķiņķe ar 6,5 punktiem. Par labāko jaunieti Latvijas ātrspēles čempionātā kļuva Arturs Bernotas ar 7 izcīnītajiem punktiem. Sacensībās piedalījās 27 dalībnieki un čempionu tituli tika izcīnīti 13 kārtās.

Šī gada Latvijas ātrā šaha čempions N. Miezis ieguva 7 punktus no 9 iespējamajiem, viņam sekoja starptautiskais meistars Vladimirs Svešņikovs ar tādu pašu punktu skaitu, bet sliktāku koeficientu. Trešajā vietā ierindojās lielmeistars Arturs Neikšāns ar 6,5 punktiem, tik pat punktu, bet sliktāks koeficients bija ceturtās vietas ieguvējam – pieredzējušajam lielmeistaram Jevgēņijam Svešņikovam.

Latvijas ātrā šaha čempione sievietēm Dana Reizniece – Ozola uzvaru izcīnija ar 5 izcīnītajiem punktiem. Otraja vietā ierindojās lielmeistare Ilze Bērziņa ar 4,5 punktiem, apsteidzot trešās vietas ieguvēju Katrīnu Šķiņķi, kurai bija sliktāks koeficients. Par turnīra labāko jaunieti kļuva jelgavnieks Edgars Stepiņš iegūstot 5 punktus un ierindojoties augstajā 7.vietā.

Turnīrā piedalījās 24 dalībnieki, tajā skaitā 3 lielmeistari, 3 starptautiskie meistari, 2 sieviešu lielmeistares un 1 sieviesu starptautiska meistare. Sacensībās plaši pārstāvēta ir arī Latvijas olimpiskā izlase.

  -1 [+] [-]

, 2012-07-02 17:31, pirms 12 gadiem
KPV WTF 4H

  -1 [+] [-]

, 2012-07-02 17:32, pirms 12 gadiem
Normali maja pret sevi sahu spele

  +1 [+] [-]

, 2012-07-02 17:56, pirms 12 gadiem
Prieks par Danu.