Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:658, Did:0, useCase: 3

Birzulis par neizdošanos ceļā uz Kvebeku

Jānis Celmiņš

Birzulis par neizdošanos ceļā uz Kvebeku
Aigars Birzulis
Foto: PlavinsSmedins.lv

Jau vēstīts, ka esam spiesti izlaist FIVB Pasaules kausa posmu Kanādas pilsētā Kvebekā. Aviokompānijas „Air Baltic” neizdarības dēļ mūsu ceļš uz Kvebeku šodien aprāvās Stokholmas lidostā. Savs skatījums uz lietām ir mūsu trenerim Aigaram Birzulim. Piedāvājam viņa viedokli (nelielu blogu) par un ap notikušo 20. jūlijā Stokholmas lidostā.

Labā noskaņojumā no rīta ieradāmies lidostā „Rīga”. Sekojošā procedūra jau ierasta. Mārtiņš ar elektronisko biļeti un mēs ar pasēm veicam "čekošanos" lidojumam uz Kvebeku.

Neesmu speciālists šajos jautājumos, bet mani nedaudz pārsteidza, ka mūsu bagāžu nogādās Kvebekā, bet pašiem iedeva tikai biļetes līdz Stokholmai ar „AirBaltic” pārstāvja piebildi, ka nākošā rezervācija mums jau jāveic „SAS” aviokompānijā Stoholmā. Nekādu problēmu, jo laika mums vajadzēja pietikt atliku likām. Tagad redzot skaistos „AirBaltic” komentārus no distances pēc viņu totālas bezdarbības, kas un kā, jūtos maigi izsakoties izčakarēts pēc pilnas programmas.

Centīšos hronoloģiski paskaidrot: kad jau Rīgā bijām kavējušies pusotras stundas (lidmašīnas defekta dēļ) un tikai centāmies vēl pacelties, veicu pirmo testa jautājumu lidojuma stjuartei, vai tikai nav apdraudēts mūsu tālākais ceļš, uz ko saņēmu pārliecinošu apstiprinājumu, ka viss būs OK! Labi, kā jau „AirBaltic” te sev par attaisnojumu min, ka Stokholmā esam nosēdušies pulksten 8.11 un nākošais reiss bija paredzēts pulksten 9.05, tad mēs arī steigšus devāmies uz aviokompāniju „SAS”, lai veiktu „iečekošanos”, kas reisiem uz ASV tā jau beidzas vienu stundu pirms lidmašīnas pacelšanās. Sarunās ar kompāniju „SAS” attiecīgajā situācijā vairs neko panākt nevarējām.

Protams, panikā nekritām, jo pārpratumi mēdz būt dažādi un centāmies risināt jautājumu tālāk. Atradām meiteni, kas pārstāvēja „AirBaltic” Stokholmā un centāmies caur „AirBaltc” risināt jautājumu tālāk. Viss notika gaužām lēni, man pat likās, ka darbības vispār nebija nekādas, tikai tās imitēšana. Sekoja komentāri, ka „AirBaltic” šajā situācijā nenes nekādu atbildību. Paralēli centāmies iesaistīt Tūrisma aģentūru „Kolumbs”, kas mums atrada alternatīvu risinājumu lidojumam caur Parīzi.

Informējām „AirBaltic” pārstāvi par šādu iespēju, bet sekoja atbilde, ka tāda reisa nav. Turpinājām nu jau necerot uz „AirBaltic” darbību tikai ar TA „Kolumbs” attīstīt jautājumu un arī tur mums nāca "Lāča pakalpojums" ar rezultātu nulle. Var jau būt, ka es tiešām kaut ko nesaprotu…, bet kā var četru stundu garumā, mums klāt esot, neko nepaveikt un dot tikai cerības, ka viss nokārtosies tiešām nezinu.

Secinājums - 21. gadsimtam neatbilstoša bez rezultāta „izklaide”, kuras īsto cenu jūs cienījamie lasītāji pat nojaust nespējat!

Seko mums: twitter.com (twitter.com/PlavinsSmedins) un uzzini pirmais!

     [+] [-]

, 2011-07-20 23:16, pirms 13 gadiem
Man ticība Birzuļa teiktajam ir daudz, daudz lielāka nekā airBaltic.

  +2 [+] [-]

, 2011-07-20 23:22, pirms 13 gadiem
Par bagāžu elementāri, viņu uzreiz pārkraus vajadzīgā lidmašīnā, lidos jau kopā ar pašu, tikai darbinieki parūpēsies gadās jau ka pazaudē, bet tas tā Vsp jautājums kādas jums tur biļetes? Es kad lidoju transferā savu biļeti izņēmu 20min pirms iekāpšanas nākamajā lidmašīnā.... un nebija nekas nekur jāiečekojas...

     [+] [-]

, 2011-07-21 09:27, pirms 13 gadiem
Žēl, turnīrs kurā bija iespējams nopelnīt labus punktus. Varbūt tomēr ir jēga šajā gadījumā pakonsultēties ar juristiem un vismaz morāli materiālo kompensāciju atgūt. Skaidrs ka strīdēšanās var dot tikai morālo gandarījumu, bet ja ir tā kā saka Aigars tad AirBaltic ir pelnījis kā minimums publisku nosodījumu.

     [+] [-]

, 2011-07-21 10:01, pirms 13 gadiem
martins_ms rakstīja: Par bagāžu elementāri, viņu uzreiz pārkraus vajadzīgā lidmašīnā, lidos jau kopā ar pašu, tikai darbinieki parūpēsies gadās jau ka pazaudē, bet tas tā Vsp jautājums kādas jums tur biļetes? Es kad lidoju transferā savu biļeti izņēmu 20min pirms iekāpšanas nākamajā lidmašīnā.... un nebija nekas nekur jāiečekojas...
ir taču skaidrā latviešu valodā rakstīts, ka stokholmā bija jāreģistrējas sas reisam, jo airbaltic izsniedza tikai biļeti uz reisu rix-arn. un ja reģistrācija uz reisu beidzas 1h pirms izlidošanas, tad 8:11 nosēžoties varbūtība, ka džeki paspēs reģistrēties jau bija 0

  -1 [+] [-]

, 2011-07-21 10:21, pirms 13 gadiem
Pirmā dzirdēšana, ka tranzītā jabūt stundu pirms reisa. Cita lieta, ja izgājat ārā un paši nolohojaties.
Un Birzuļa kungs vai tiešām connection nevarējat lielāku izvēlēties? Skaidrs, ka AirBaltic ir tūkstošiem tādi ka jūs, kas kaut ko nokavē vai aizmirst-noteikumi ir noteikumi, būtu haoss, ja būtu viesiem jāvēr čekins vaļā.

     [+] [-]

, 2011-07-21 10:24, pirms 13 gadiem
šitādas lietas parasti "atspēlējas".. nākamajā posmā novēlu uzvarēt par spīti visiem

  +1 [+] [-]

, 2011-07-21 13:11, pirms 13 gadiem

     [+] [-]

, 2011-07-21 15:17, pirms 13 gadiem
pikolo rakstīja: ir taču skaidrā latviešu valodā rakstīts, ka stokholmā bija jāreģistrējas sas reisam, jo airbaltic izsniedza tikai biļeti uz reisu rix-arn. un ja reģistrācija uz reisu beidzas 1h pirms izlidošanas, tad 8:11 nosēžoties varbūtība, ka džeki paspēs reģistrēties jau bija 0
A es skaidrā latviešu valodā paskaidroju, interesantas biļetes viņiem!

     [+] [-]

, 2011-07-21 19:25, pirms 13 gadiem
ko sakāt pa šo? rakstīja: http://uldisfrancenko.posterous.com/ka-plavinssmedins-nepaspeja-uz-lidmasinu
nu nezinu gam,airbaltic te vispar pedeja laika sudus vara...nepazino par lidostas mainam man pasham ta bija labi ka bij pazinas un varej man savakt cita lidosta....ka sak,nevajag lidot ar kompaniju kas driz vairs neeksistes...bet zhel,skatijos konkurence kanada nebij liela,varej nopelnit labus punktus....nu neko gaidisim labu speli nakama posma..veiksmi

     [+] [-]

, 2011-07-21 21:58, pirms 13 gadiem
AirBaltic nepārdod lidojumus uz Kvebeku. Tātad Kolumbs ir pircis abus reisus astevišķi. Tātad AirBaltic faktiski nevar atbildēt par nelielu kavēšanos. Neliela nozīmē mazāk par 5 stundām.

Faktiski ir jautājums par to kādi noteikumi ir Kolumbam- var vai nevar no viņiem kaut ko piedzīt.

     [+] [-]

, 2011-07-21 22:04, pirms 13 gadiem
Izvilkums no AirBaltic noteikumiem.
Varbūt var tomēr kaut ko izdīkt no viņiem. Bet tikai biļešu cenas, ne vairāk.

10.2. Neparedzēta izmaksu atlīdzināšana
10.2.1. Gadījumā, ja mēs atceļam reisu, neveicam lidojumu pēc grafika, nenolaižamies Jūsu apstāšanās vietā vai galapunktā, radām situāciju, kur Jūs nokavējat savienojošo reisu, uz kuru Jums ir rezervācija, vai arī nomainām lidojuma pārvadātāju, un šis fakts Jums iepriekš nav darīts zināms un Jums nav pieņemams, atlīdzības summa ir:
10.2.1.1. ja nav izmantota neviena biļetes daļa, par lidojumu samaksātās cenas apmērā;
10.2.1.2. ja daļa no biļetes ir izmantota, atlīdzība ir ne mazāka kā starpība starp samaksāto cenu un spēkā esošo biļetes cenu lidojumam starp punktiem, starp kuriem biļete ir izmantota.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-21 22:26, pirms 13 gadiem
vienkaarshi stulbs airfbaltic aazis esi!!!
ko sakāt pa šo? rakstīja: http://uldisfrancenko.posterous.com/ka-plavinssmedins-nepaspeja-uz-lidmasinu

  -4 [+] [-]

, 2011-07-21 22:30, pirms 13 gadiem
ja kas she apskati sho ,,,.. draugiem.lv

  -4 [+] [-]

, 2011-07-22 00:01, pirms 13 gadiem
jociigi , visi paspeeja iznjemot vinjus jociigi, varbuut vajadzeeja lidot agraak?

  -1 [+] [-]

, 2011-07-22 08:44, pirms 13 gadiem
Birzulja kungs, varbuut Juus vareetu atbildeet uz sho komentaaru?

ko sakāt pa šo?, 2011-07-21 13:11, vakar, ignorēt, atbildēt
AtceltZiņot
Kā Pļaviņš/Šmēdiņš Nepaspēja Uz Lidmašīnu -...

Pagaidaam redzam tikai vienu... Juusu rakstiitais vairaakaas vietaas ir pretrunaas ar dariito. Varbuut vareetu paluugt tuvaak paskaidrot, kaa Juus pamaniijaaties tik ilgaa laikaa neaiziet 3-4 minuushu gaajienu pa terminaali. Veel jautaajums, kur ir Juusu bagaazhas?

Jau ieprieksh paldies par atbildeem, P/Š liidzjuteeji.

  +4 [+] [-]

, 2011-07-22 09:38, pirms 13 gadiem
copmanis rakstīja: Birzulja kungs, varbuut Juus vareetu atbildeet uz sho komentaaru?

ko sakāt pa šo?, 2011-07-21 13:11, vakar, ignorēt, atbildēt
AtceltZiņot
Kā Pļaviņš/Šmēdiņš Nepaspēja Uz Lidmašīnu -...

Pagaidaam redzam tikai vienu... Juusu rakstiitais vairaakaas vietaas ir pretrunaas ar dariito. Varbuut vareetu paluugt tuvaak paskaidrot, kaa Juus pamaniijaaties tik ilgaa laikaa neaiziet 3-4 minuushu gaajienu pa terminaali. Veel jautaajums, kur ir Juusu bagaazhas?

Jau ieprieksh paldies par atbildeem, P/Š liidzjuteeji.
Labprāt!
Savos komentāros nekādu pretrunu neredzu, jo es vienkārši atšķirībā no citiem komentētājiem tur biju un ar konkrēto situāciju saskāros. Un nevajag mums stāstīt zilus brīnumus no sērijas, kā esam darījuši mēs un kā vajadzēja. Mēs rīkojāmies pēc tā, ko mums konkrētajā situācijā lika darīt stjuartes lidmašīnā un AirBaltic cilvēki Rīgā neiedodot visas biļetes līdz galam pie pirmās "iečekošanās". Kas tad te visi prātu izkūkojuši, ja domā, ka mēs ļautos mierīgi klejot pa lidostu, ja ir apdraudēta mūsu aizlidošana!!!!
Mūsu bagāža visdrīzāk kaut kur ceļo, tāpēc neko vairāk pateikt nevaru!
Paldies!