Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

papildināts Regža un Āboliņš izglābjas un iekļūst PČ junioriem 1/8 finālā

Jānis Celmiņš

Regža un Āboliņš izglābjas un iekļūst  PČ junioriem 1/8 finālā
Haralds Regža un Armands Āboliņš
Foto: fivb.org

Latvijas jaunie pludmales volejbolisti Haralds Regža un Armands Āboliņš izcīnījuši trešo uzvaru Kanādā (Halifaksā) notiekošajā pasaules junioru čempionātā. Vispirms grupas trešajā spēlē latvieši divos setos šodien apspēlēja Austrijas duetu Kristofs Dreslers / Lorenzs Petučnigs (2:0), bet pēc tam izslēgšanas spēļu 1. kārtā apspēlēja arī Austrālijas duetu Nikolass Anstejs un Hamišs Mūrs (2:1). Otro šodienas maču latvieši sāka slikti, taču prata izglābties un rīt spēlēs čempionāta 1/8 finālā.

Jau vēstīts, ka vakar Latvijas duets turnīru sāka ar nepatīkamu zaudējumu mājiniekiem, taču turpināja ar panākumu pār Izraēlas pludmales volejbolistiem.

Šodien apakšgrupas pēdējā spēlē Haralds un Armands divos setos pieveica Austrijas pāri Kristofs Dreslers / Lorenzs Petučnigs. Pirmajā setā latvieši pretiniekiem ļāva gūt 14 punktus, bet otro uzvarēja ar 21:19.

Tādejādi Latvijas duets P apakšgrupas noslēgumā ierindojās otrajā vietā, priekšā palaižot vien Kanādas pāri. Mājinieki prata uzvarēt visās trijās apakšgrupu cīņās. Tas nozīmēja, ka sacensības būs jāturpina ar izslēgšanas spēļu 1. kārtā. Tur Latvijas "bīčistiem" pretī stājās Austrālijas pāris Nikolass Anstejs un Hamišs Mūrs.

Spēli mūsējie nesāka tā kā esam to raduši redzēt viņu izpildījumā, turklāt Austrālijas duetam izdevās, praktiski, viss. Neskatoties uz to mūsējie pretinieku pārsvaru atzina tikai seta pašā galotnē - 18:21. Arī otro setu labāk sāka pretinieki, kļūdas pieļāva Haralds un jau likās, ka čempionātā mūsējiem viss varētu beigties... 1:5. Tobrīd notika gandrīz neticamais. Savu bloku ieslēdza Regža un latvieši spēja pietuvoties un spēli līdzsvaroja - 10:10. Ķenguru zemes pārstāvji gan plintes krūmos nemeta un vadībā pirmo reizi Haralds ar Armandu izvirzījās vien īsi pirms seta galotnes - 15:14. Seta turpinājumā gan pārsteigumi nenotika un panākumu svinēja latvieši - 21:18.

Mača liktenis tika izšķirts nervozē trešajā setā. Kutinot nervus ne tikai saviem līdzjutējiem, bet arī savam trenerim Aigaram Birzulim, kurš šodien svin vārda dienu, Regža un Āboliņš tomēr prata uzvarēt - 15:11. Visa mača garumā Austrālijas pludmales volejbolistu otrās piespēles bija maigi izsakoties apšaubāmas kvalitātes, taču spēles tiesnesim tās pilnībā apmierināja... Nervoza, bet ļoti svarīga uzvara! Jau rīt astotdaļfināls.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-09-01 00:07, pirms 12 gadiem
Nu neticu, ka nevienu otro piespēli nevarēja nosvilpt austrāliešiem.