Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

G.Samoilovs: "Mūsējie uzlēca augstāk par savām pakaļām"

Jānis Celmiņš

G.Samoilovs: "Mūsējie uzlēca augstāk par savām pakaļām"
Mihails Samoilovs, Lauris Iecelnieks un Kristaps Šmits
Foto: LVF

“Turnīru iesākām diezgan nervozi, stress bija milzīgs, bet nekritām panikā. Samoilovs un Šmits bija turnīra pirmais pāris no pirmās līdz pēdējai dienai. Pēdējās divas dienas Kristaps spēlēja, it kā būtu no citas dimensijas. Miša arī šodien bija labs, bet vakar komandu pavilka Kristaps,” pēc pēdējās Eiropas U22 čempionāta spēles sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica mūsu puišu izlases treneris šajā turnīrā Lauris Iecelnieks.

Pār pārējiem diviem Latvijas duetiem treneris izteicās īsi: “Biju sev uzlicis mērķi, ka kādai no pārējām divām komandām ir jāizcīna 9. vieta. Paši čaļi (Aleksandrs Nasonovs un Roberts Kļaviņš) laikam to saprata un apakšgrupas pēdējā spēlē zaudēja Kiprai… Šai valstij līdz šim vēl nebiju zaudējis,” ar nožēlu teic Iecelnieks. “Pirmais pāris labi tika galā ar stresu, iejutās, un viss bija kārtībā. Otrais un trešais ar spriedzi galā netika,” piebilda treneris.

Iecelnieks nesteidz ar Samoilova un Šmita nākotnes plānu atklāšanu, taču neslēpj, ka viss nav tik vienkārši. “Kristaps un Miša ir ļoti atšķirīgi cilvēki. Ja Mišam tēvs ir autoritāte, tad Kristapam vairāk es. Viņš ieklausās manis teiktajā un dara, ko es saku. Mēs esam runājuši par braukšanu uz Ēģipti un trenēšanos kopā ar Latvijas labākajiem, bet viņš nemaz tā neraujas. Iespējams, viņš ir dzirdējis stāstus par treniņu metodiku… Nezinu. Man pašam attiecības ar Genādiju ir labas, varu pateikt tikai to labāko. Iespējams, ar Kristapu vēl parunāsim par šo jautājumu. Te gan ir vēl cits stāsts. Genādijs Mišu redz spēlējam aizsarga pozīcijā, bet ar tiem bloķētājiem Latvijā ir tā kā ir. Ja to domu neatmet, tad es īsti neredzu variantus. Ja Miša ir gatavs strādāt pie bloka, tad Kristaps viņam ir labs variants. Kristapam ir visi dotumi kļūt par labu aizsargu. Genādijs šobrīd taustās un meklē bloķētāju ar augumu virs diviem metriem. Nav tāda Latvijā, nav,” pārliecinoši saka Iecelnieks, piebilstot, ka gadījumā, ja Miša grib spēlēt aizsardzībā, tad divmetriniekus meklē jau divi, arī Kristaps. Mēs taču visi labi atceramies, cik ilgi bloķētāju sev meklēja Mārtiņš Pļaviņš.

“Es neticēju, ka puikas vinnēs! Pirms turnīra uzskatīju, ka piektā vieta būs ļoti labs rezultāts. Izcīnot pirmo vietu, mūsējie uzlēca augstāk par savām pakaļām. Tas ir tieši tas, ko es prasu no saviem sportistiem – svarīgākajos mačos spēt savākties un pārsteigt,” puiši rezultātus novērtēja Genādijs Samoilovs, uzlavējot arī Lauri Iecelnieku un viņa ieguldīto darbu, gatavojot komandas šim turnīram. “Es visus Pasaules kausa tūres spēlētājus vienmēr esmu iedalījis sekojošās daļās: 60 procenti spēlētāji labi spēlē līdz brīdim, kad rezultāts ir 18:18, 30 procenti labi spēlē no pirmā līdz priekšpēdējam punktam, bet atlikušie desmit procenti ir tie, kuri uzvar turnīros, saņem naudu, medaļas, slavu… Miša un Kristaps šajā turnīrā bija manis pieminētajos desmit procentos. Tikmēr meitenes nenospēlēja savu labāko turnīru, jutu nervozitāti visa turnīra gaitā. Finālā nesanāca gandrīz nekas. Sportacentrs.com komentāros kāds līdzjutējs bija ierakstījis, ka meitenes šonedēļ spēlēja kā trenera Birzuļa laikos. Un man ir jāpiekrīt šim komentāram. Bija atsevišķas spēles Pasaules kausa posmos, kuras viņas nospēlēja ļoti labā līmenī, šeit Jūrmalā neredzējām neko no tā,” teic treneris.

Vaicāts par Mihaila un Kristapa iespējamo spēlēšanu kopā arī turpmāk, treneris Samoilovs neslēpj, ka tādā gadījumā jāmaina sistēma. “Viņiem ir jātrenējas pilnīgi citādāk. Ja viņi grib spēlēt kopā, tad es viņiem esmu gatavs palīdzēt. Vēl gan neesmu par šo tēmu runājis ne ar Kristapu, ne Mišu. Vēlos sakārtot Mārtiņa un Edgara (Pļaviņa un Toča) spēli, lai tā kļūtu stabilāka. Edgaram darba ir ļoti daudz. Viņš joprojām smiltīs cenšas spēlēt klasisko volejbolu, bet potenciāls ir milzīgs. Mārtiņš un Edgars šobrīd ir mana priorotāte. Es zinu vienu labu puiku, kurš varētu spēlēt kopā ar Mišu vai Kristapu, es viņam piedāvāju nākt un mēģināt, redzēs… Ir tāds Edgars Šimanskis (augums - 206 cm),” atklāj Genādijs.

Tāpat Dzintaru un Majoru pludmales “boss” Samoilovs nekautrējās teikt labus vārdus Jūrmalas pašvaldībai un tās vadībai, kas Latvijas pludmales volejbolam esot izdarījusi visvairāk no visiem. “Jau piecus gadus Latvijā tiek organizēts augsta līmeņa turnīrs, un arī šis gads nebija izņēmums. Viss bija visaugstākajā līmenī. Jā, es arī kaut ko daru, bet esmu maziņš un traks cilvēks,” smej Genādijs.

  +3 [+] [-]

, 2018-07-31 07:31, pirms 6 gadiem
Genādijs varbūt arī labs treneris, taču noniecināt savējos gan viņš prot gan spēlētājus, gan iepriekšējo treneri!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-31 09:23, pirms 6 gadiem
tiešām stulbi par tiem Birzuļa laikiem Varbūt vinnētu šo turnīru, ja ne šāds treneris, kurš atsakās meitenēm palīdzēt spēļu laikā, Iecelnieks puišiem palīdzēja un zelts rokās. Krievu meiteņu treneris arī nekautrējās dot padomus savām meitenēm finālā. Viegli otru noniecināt, bet sevi neredz nemaz ja jau tik gudrs, ka vienīgais nepalīdz spēļu laikā, kāpēc nav zelts??? Potenciāls taču līdzīgs krievenēm

  -3 [+] [-]

, 2018-07-31 09:27, pirms 6 gadiem
>>.Alpaville
Tā nav noniecināšana,bet normāla konstruktīva kritika no cilvēka ,kurš pārzin šo sporta veidu no a līdz z.Vienīgi man nebija saprotama viņa vēlme nepalīdzēt meitenēm sacensību laikā ar padomu.

  +4 [+] [-]

, 2018-07-31 10:45, pirms 6 gadiem
Spēļu laikā citām komandām palīdzēja arī treneri, bet Genādijs Samoilovs palika tribīnēs. "Gribējām spēlēt pašas, jo pieaugušo turnīros treneri nedrīkst būt klāt," skaidroja Anastastasija Kravčenoka Latvijas Avīzei.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-31 10:47, pirms 6 gadiem
Genādij, nevajadzētu aizmirst, ka tieši Birzulis bija tas, kas šo pāri sagatavoja līdz LV top līmenim. Paņemt gatavu materiālu no cita trenera un to pēc tam noniecināt, nav pārāk gudra lieta. Tik pat labi mēs Tīnas izaugsmi varam "norakstīt" uz studijām ASV, un teikt, ka Genādija ieguldījums tur ir apaļa nulle. Genādij, treneris tu esi labs, bet mazliet jādomā, ko runā ar!

  +2 [+] [-]

, 2018-07-31 10:58, pirms 6 gadiem
Birzulis netiek noniecināts, vienkārši viņa laikā šīs meitenes bija jaunākas un ne tik advancētas. Tas ir tikai normāli, ka kopš tā laika viņas ir progresējušas, jo ir atbilstošā vecumā.

  +2 [+] [-]

, 2018-07-31 11:04, pirms 6 gadiem
Brīnos, ka Genādijs lasa komentārus. Protams, ir labi komentāri, bet viens indētājs var sabojāt labo. Zem iepriekšējiem rakstiem tika "indēts" Mihails, bet Birzulis tika propogandēts kā labāks treneris. Rakņājoties miskastē, var atrast kaut ko labu, bet vai tas ir tā vērts?

  +1 [+] [-]

, 2018-07-31 11:25, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: Brīnos, ka Genādijs lasa komentārus. Protams, ir labi komentāri, bet viens indētājs var sabojāt labo. Zem iepriekšējiem rakstiem tika "indēts" Mihails, bet Birzulis tika propogandēts kā labāks treneris. Rakņājoties miskastē, var atrast kaut ko labu, bet vai tas ir tā vērts?
nelasīt komentārus?

tāpat kāds tev pateiks, kas tur uzrakstīts!
tad jau labāk pašam izlasīt, nevis pēc tam klausīties atstāstījumu!

  +1 [+] [-]

, 2018-07-31 12:55, pirms 6 gadiem
maģiskais rakstīja: tiešām stulbi par tiem Birzuļa laikiem Varbūt vinnētu šo turnīru, ja ne šāds treneris, kurš atsakās meitenēm palīdzēt spēļu laikā, Iecelnieks puišiem palīdzēja un zelts rokās. Krievu meiteņu treneris arī nekautrējās dot padomus savām meitenēm finālā. Viegli otru noniecināt, bet sevi neredz nemaz ja jau tik gudrs, ka vienīgais nepalīdz spēļu laikā, kāpēc nav zelts??? Potenciāls taču līdzīgs krievenēm
Jaa, nevajadzeeja Genaadijam piemineet A.Birzuli, jo Genaadijs kaa treneris spilgti sevi paraadiija shai turniiraa,t.i., kaarteejo reizi vinsh vnk norobezojaas no atbildiibas. Lai arii vinsh skaitaas tagad pats galvenaakais treneris Latvijaa, tomeer vinsh nekad nebuus taada autoritaate volejbolistu viduu kaads ir A. Birzulis. Ar to vinjam naaksies sadziivot, jo peec shii raksta vien var spriest, ka ir viens no visneintelegentaakajiem treneriem Latvijaa. bet nu taads vinsh ir un laikam vinjam ir vienalga.

     [+] [-]

, 2018-07-31 13:12, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: Spēļu laikā citām komandām palīdzēja arī treneri, bet Genādijs Samoilovs palika tribīnēs. "Gribējām spēlēt pašas, jo pieaugušo turnīros treneri nedrīkst būt klāt," skaidroja Anastastasija Kravčenoka Latvijas Avīzei.
Nu vot, redz kaa sanaak! Taa ir ka dziivojiet divos teelos? Vienos komentos juus vai juusu komenteetaaju grupinja vainojat, ka treneris slikts, ka nebija ar meiteneem, bet citos savukart meeginat aizstaaveet treneri, tjipa, ka tas bija meitenju leemums. Baigais vairaaku lomu aktieris juus esat. Droshvien vislabaak ziniet to ieksheejo komandas virtuvi, ne?!

     [+] [-]

, 2018-07-31 13:37, pirms 6 gadiem
klasik_vlasik_112736619460170 rakstīja: Vienos komentos juus vai juusu komenteetaaju grupinja vainojat, ka treneris slikts, ka nebija ar meiteneem, bet citos savukart meeginat aizstaaveet treneri, tjipa, ka tas bija meitenju leemums.
Tavs apgalvojums neatbilst patiesībai. Treneris ir labs, man nav nekādas vajadzības rakstīt pretējo.

     [+] [-]

, 2018-07-31 13:40, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: Brīnos, ka Genādijs lasa komentārus. Protams, ir labi komentāri, bet viens indētājs var sabojāt labo. Zem iepriekšējiem rakstiem tika "indēts" Mihails, bet Birzulis tika propogandēts kā labāks treneris. Rakņājoties miskastē, var atrast kaut ko labu, bet vai tas ir tā vērts?
Neteelo mulki atkal! Tu tak esi cilveeks ar tik milziigu pieredzi un cilveeka psihologiju droshvien arii kcik saproti. Komentaarus varbuut nelasa slavenibas vai populaaru sporta veidu paarstaavji, jo vinji vnk nespeej to kvantumu izfiltreet. Savukaart atsevishki pludmales volejbolisti un treneri tos lasa. Lasa tie kam ir svariigi, lai vinjus vismaz pamana, jo pricipaa pludmales volejbolu par nopietnu sporta veidu lielais vairums neuzskata. Un taadu biichistu Latvijaa ir 80-90% apmeeram, kas alkst uzmaniibas. Parasti tie ir tie, kas tikai speelee biichu. Jo tie kas speelee zaali, vinji ir daudzu volejbolistu apritee un vinjiem uzmaniibas nekad netruukst. Un sauss biichists nekad nebuus tik populaars un autoratiivs, ka tas, kas arii speelee zaali. Tas ir pavisam vnk un to saprot jebkursh veseliigi domaajosh cilveeks.
Un tjipa tas "indeetaajs" esmu es, to es saprotu. Es nezinu vai Mihails lasiija vai nelasiija tos komentaarus, vai Genaadijs lasiija vai nelasiija. Bet katraa zinjaa Mihails bija dziiveliigaaks otrajaa dienaa un tas ir +. Savukaart Mihailu metaas aizstaaveet viens/viena no vinja atbalstiitaajiem/aam un es pienjemu, ka shis cilveeks naakamajaa dienaa stipri aplauzaas un aiz dusmaam veel meeginaaja kko oponeet dienu veelaak.

     [+] [-]

, 2018-07-31 13:56, pirms 6 gadiem
v-bols rakstīja: Tavs apgalvojums neatbilst patiesībai. Treneris ir labs, man nav nekādas vajadzības rakstīt pretējo.
Ok, ok, es saprotu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-07-31 14:56, pirms 6 gadiem
Ļoti zēl, ka meitenes šajā svarīgajā turnīrā tika atstātas vienas pašas! Ja puišiem reāli strādāja divi treneri, tad meitenes šo sudrabu izcīnīja un nopelnīja vienas pašas! Kauns Genādij! Nebija neviena cilvēka, kas varētu/gribētu paskatīties nākamo pretinieču spēli, lai meitenēm būtu jelkāds info par gaidāmo spēli un viņas bez stresa varētu sagatavoties spēlei! Pazemošana un noniecināsana nav ceļš uz panākumiem! Ir 21. gadsimts! Acīredzami bija cieņas iztrūkums no trenera!

     [+] [-]

, 2018-07-31 16:27, pirms 6 gadiem
grego rakstīja: Ļoti zēl, ka meitenes šajā svarīgajā turnīrā tika atstātas vienas pašas! Ja puišiem reāli strādāja divi treneri, tad meitenes šo sudrabu izcīnīja un nopelnīja vienas pašas! Kauns Genādij! Nebija neviena cilvēka, kas varētu/gribētu paskatīties nākamo pretinieču spēli, lai meitenēm būtu jelkāds info par gaidāmo spēli un viņas bez stresa varētu sagatavoties spēlei! Pazemošana un noniecināsana nav ceļš uz panākumiem! Ir 21. gadsimts! Acīredzami bija cieņas iztrūkums no trenera!
Tieshi taa! Bet 10% no balvu fonda un valsts preemijas sanjemt droshvien Genaadijs staavees pirmais rindaa! Ja buutu goda viirs, tad shai gadiijumaa valsts premiju vareetu ziedotu meitenju pashiem pirmajiem treneriem. Bet iespejams, ka Genaadiju bija nokaitinaajis viens no meitenju vecaakiem, tikai nespeeja to atklaati pateikt.

  -1 [+] [-]

, 2018-07-31 19:00, pirms 6 gadiem
Izskatas ka klassik vlassik ir Birzulis)))))
un loti vientuligs cilveks,tikai varam pazelot vinu))))un es ceru ka vins ne saslims no savam dusmam((((

  -1 [+] [-]

, 2018-07-31 19:02, pirms 6 gadiem
un ko tev atbildet,klassik vlassik?
tu cereja uz 4 vietu,bet puikam 1
par ko ar tevi runat??tu pludmales volejbola profans un tuksa vieta!!!!

  -1 [+] [-]

, 2018-07-31 19:14, pirms 6 gadiem
.klassik h...jasik
par tevi iet runa,pats sevi nearpazini,shizik)))))
Jaa, nevajadzeeja Genaadijam piemineet A.Birzuli, jo Genaadijs kaa treneris spilgti sevi paraadiija shai turniiraa,t.i., ----------
- Sportacentrs.com komentāros kāds līdzjutējs bija ierakstījis, ka meitenes šonedēļ spēlēja kā trenera Birzuļa laikos. Un man ir jāpiekrīt šim komentāram. Bija atsevišķas spēles Pasaules kausa posmos, kuras viņas nospēlēja ļoti labā līmenī, šeit Jūrmalā neredzējām neko no tā,” teic treneris.