Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Seši Latvijas dueti Jūrmalas smiltīs sāks cīņu par vietu "Elite 16" pamatturnīrā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Seši Latvijas dueti Jūrmalas smiltīs sāks cīņu par vietu "Elite 16" pamatturnīrā
Artūrs Rinkevičs un Ardis Daniels Bedrītis. Foto: volleyballworld.com

Ar divu Latvijas sieviešu un četri vīriešu pludmales volejbola duetu dalību trešdien Jūrmalā sāksies "Beach Pro" tūres "Elite 16" turnīrs. Latvieši caur kvalifikāciju centīsies sasniegt pamatturnīru, lai tālāk cīnītos ar pasaules labākajiem pludmales volejbolistiem.

• Trešdien ar kvalifikācijas turnīra spēlēm Jūrmalā sāksies "Beach Pro" tūres "Elite 16" turnīrs. Tik augstas raudzes turnīrs Latvijā tiek rīkots pirmo reizi, pulcējot pasaules pašus labākos pludmales volejbola duetus, kuru vidū ir virkne arī Latvijas duetu.

• Ja vieta pamatturnīrā ir Aleksandram Samoilovam/Jānim Šmēdiņam, Tīnai Graudiņai/Anastasijai Kravčenokai un Martai Ozoliņai/Luīze Skrastiņa, tad vēl divi sieviešu un pat četri vīru dueti sacentīsies kvalifikācijā, lai mēģinātu iekļūt pamatturnīrā.

• Bija skaidrs, ka cīņā par vietu sieviešu pamatturnīrā cīnīsies Varvara Brailko un Deniela Konstantinova, bet pēdējā brīdī pie šādas iespējas tika arī Anete Namiķe un Līva Ēbere. Mājiniekiem šajā ziņā ir priekšrocības, jo, ja paskatās uz sapelnītajiem punktiem, pēc kuriem var piekļūt turnīriem, latvietēm šāda līmeņa turnīrs jebkur citur ietu secen.

• Abiem sieviešu duetiem tādējādi ir pēdējie divi izliktie numuri, kas jau kvalifikācijas pirmajā kārtā liks spēlēt pret ļoti spēcīgām pretiniecēm. Brailko un Konstantinovai pirmajā kārtā būs jāspēlē pret Kirstenu Nasu un Terīnu Klotu no ASV, kuras atzīstami spēlējušas "Challenge" līmenī, bet nu ir pretendentes uz debiju "Elite 16" pamatturnīrā. Tikmēr Namiķei un Ēberei būs vēl nopietnāks pārbaudījums pret ar pirmo numuru kvalifikācijā izliktajām amerikānietēm Sāru Sponsilu un Terēzi Kenonu, kuras pagājušajā nedēļā ierindojās 13. vietā "Elite 16" turnīrā Ostravā.

• Arī vīru duetiem būs jāapliecina sevi no pašas labākās puses, lai cerētu uz vietu pamatturnīrā. Ļoti laba skola noteikti būs Rūdolfam Stankevičam un Ernestam Puskundzim, kuri spēlēs pret itāļiem Paolo Nikolai un Semjuelu Kotafavu, kuri izlikti ar pirmo numuru un Ostravā bija devītie. Līdzīgās pozīcijās ir arī Dāvis Teteris un Olivers Bulgačs, kuriem pretī stāsies Robins Zaidls un Filips Volers no Austrijas, kuri no kvalifikācijas aizkļuva līdz Ostravas "Elite 16" pamatturnīram, kurā arī finišēja devītie.

• Līdzjutēji noteikti cer, ka vismaz vienu kārtu varētu pārvarēt Edgars Točs/Kristians Fokerots kā arī Artūrs Rinkevičs/Ardis Daniels Bedrītis. Augstāk izliktie Točs un Fokerots pirmajā kārtā spēlēs pret amerikāņiem Tri Bornu un Trevoru Krebu, kuri Ostravā spēja tikt līdz devītajai vietai. Izšaut varētu arī Rinkevičs un Bedrītis, kuriem priekšā spēle pret vāciešiem Nilu Ēleru un Klemenu Vikleru, kuri šīs sezonas sākumā spējuši sevi apliecināt vien "Challenge" turnīros.

• Nav noslēpums, ka nevienā no dueļiem Latvijas pāri nebūs favorīti, bet jācer, ka vismaz pierastās Jūrmalas smiltis palīdzēs parādīt labāko rezultātu līdz šim šajā sezonā. Tie, kuriem nav iespējas apmeklēt spēles klātienē, tās varēs vērot Viaplay platformā.

Jūrmalas "Elite 16" turnīrs, Latvijas duetu spēles kvalifikācijā, 1. jūnijs

LaiksSpēle
9:00Namiķe/Ēbere (LAT) - Sponsila/Kenona (USA)
9:50Brailko/Konstantinova (LAT) - Nasa/Klota (USA)
12:20Rinkevičs/Bedrītis (LAT) - Ēlers/Viklers (GER)
13:10Točs/Fokerots (LAT) - Borns/Krebs (USA)
14:00Stankevičs/Puskundzis (LAT) - Nikolai/Kotafava (ITA)
15:00Teteris/Bulgačs (LAT) - Zaidls/Volers (AUT)

     [+] [-]

, 2022-06-01 08:54, pirms 2 gadiem
Būs jau ļoti liels panākums , ja kāds spēs no šiem pāriem uzvarēt